Škola fudbala Sportiko: ODIGRANO PRVO KOLO FAIR PLAY LIGE

17/04/2018

ODIGRANO PRVO KOLO FAIR PLAY LIGE
Opovo, 17. april 2018;
Sportiko ove sezone u kategorijama od 2007. do 2012. godišta učestvuje u Fair Play ligi, najmasovnijem dečijem takmičenju u Srbiji. Takmičenje se održava u Beogradu na terenima u Rakovici i Adi Ciganliji, a 15. aprila startovao je prolećni deo sezone, gde su selekcije 2007/2008 i 2011/2012 odigrali dva kola, a selekcije 2009 i 2010 po jednu utakmicu.

2007/2008: ŠF Sportiko – FK Petlić 2:9

2007/2008: ŠF Sportiko – OFK Gol 4:7

2009: ŠF Sportiko – Winer BG 13:3

2010: ŠF Sportiko – Olimpik BG 5:3

2011/2012: ŠF Sportiko – Santos 0:2

2011/2012: ŠF Sportiko – Soccer MR 1:3

– Odigrano je prvo kolo Fair play lige, deca su uživala, zabavljala se i bilo je zaista prelepo. Naravno, rezultati su manje bitni i u drugom planu su za sada. Ostvaren je polovičan uspeh, uglavnom zbog treme. Čestitamo svim našim mališanima na „fair play“ igri, ozbiljnosti i zalaganju – izjavili su treneri i vaspitači Sportika.

Od prve promocije i početka rada u oktobru 2015. godine u Školi fudbala „SPORTIKO“ mnogo toga se  dogodilo. Sada je to već klub sa preko 70 dečaka i devojčica, koji uz svoje trenere i vaspitače vredno treniraju i beleže zapažene rezultate.

Ono što ovaj klub izdvaja od ostalih slične orijentacije jeste potpuno drugačija metodologija rada sa decom, koja se zasniva na korelaciji sporta i obrazovanja sa posebnim akcentom na biopsihosocijalni razvoj deteta.

Da podsetimo, od najranijeg uzrasta, treneri Sportika vode računa pre svega o fizičkom oblikovanju učeći decu da pravilno hodaju, gaze i trče, a nakon toga sledi i sticanje osnovnih tehnika fudbala. Sa decom se istovremeno veoma ozbiljno radi na pedagoškom planu i vaspitanju. Kroz rad, učenje i međusobno druženje, dečaci i devojčice prolaze osnovne faze socijalizacije i stiču navike sportske ali i društvene etike. Ono što možemo da primetimo jeste da ovako kompleksne zadatke stručni tim Sportika uspešno sprovodi.

U ovom trenutku u klubu se radi sa decom od 2005. do 2012. godišta u nekoliko uzrasnih grupa gde su obuhvaćena deca iz Opova, Sakula, Sefkerina, Barande i Čente. Dokaz dobrog rada je i ugovor o tehničko – poslovnoj saradnji sa Crvenom Zvezdom, koji je ove godine rezultirao dvojnom registracijom talentovanog Nikole Radonjića (2009. god.). Nikola je prošao proveru u Crvenoj Zvezdi tako da će povremeno nastupati i za ovaj veliki klub, dok će trenirati i dalje igrati za Sportiko. Kada se stvore uslovi, a to se prvenstveno odnosi na školovanje i putovanje, Nikola će karijeru nastaviti u Zvezdi. Osim Nikole, u klubu se izdvaja više talentovanih fudbalera, koji će takođe dobiti šansu da se pokažu u našem najtrofejnijem klubu. Ipak, u Sportiku ističu da je pažnja podjednako usmerena na svu decu jer je njihova strategija i primarni cilj bavljenje sportom i pravilan razvoj dece, zbog čega su „vrata“ kluba otvorena za sve dečake i devojčice koji žele da treniraju fudbal.

.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

najnovije

najčitanije