Radna akcija u Sefkerinu: UREĐENJE I ČIŠĆENJE OKOLINE MOSTA I BANKINA KOLOVOZA (VIDEO)

image_pdfimage_print

UREĐENJE I ČIŠĆENJE OKOLINE MOSTA I BANKINA KOLOVOZA
Sefkerin, 15. april 2018;

Dan zaštite prirode obeležen je radno u Sefkerinu. U organizaciji Mesne zajednice Sefkerin danas se okupilo više desetina volontera i učestvovalo u radnoj akciji čišćenja i uređivanja okoline sefkerinskog mosta i sakupljanja otpada duž bankina kolovoza na putnom pravcu Sefkerin – raskrsnica Vrbovski.

Mesna zajednica kao organizator akcije zajedno sa volonterima je obezbedila potrebnu mehanizaciju i opremu za rad, kao i osveženje za sve učesnike akcije.

Predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić je zadovoljna rezultatima današnje akcije, zahvalila se svima koji su se odazvali na poziv i najavila nove slične akcije ali i uputila apel građanima da čuvaju životnu sredinu.

– Mesna zajednica je zajedno sa članicama Udruženja „Kreativa“ i meštanima Sefkerina organizovala akciju čišćenja prilaza mostu i puta Sefkerin Bela kuća (raskrsnica Vrbovski). Kao predsednik Mesne zajednice zadovoljna sam odzivom i mislim da su Sefkerinci ovog puta pokazali da imaju društvenu odgovornost prema svom mesti i da želimo svi zajedno da Sefkerin bude lepše i čistije mesto za život. I za naredni period najavljujemo nove akcije ali želim da apelujem na sve meštane Sefkerina, kao i na sve one koji prolaze ovuda da ne bacaju smeće, jer samo malo nam treba da budemo bolji – izjavila je Kristina Krunić.

Današnjoj akciji pridružile su se i aktivistkinje sefkerinskog Udruženja „Kreativa“, koje je akciju iskoristilo da posebno prikuplja otpad za reciklažu.

– Udruženje „Kreativa“ učestvuje i u ovoj akciji mesne zajednice, a ujedno će nam ovo biti i jedna vrsta finansiranja jer ćemo iskoristiti sav otpad za recikliranje i dobijena sredstva iskoristiti za finansiranje novih akcija. Sama akcija je dobra i korisna i želela bih da ljudi postanu svesni da smeće i otpad koji bace u prirodi neće nestati sam od sebe i zato apelujem na svest građana da otpatke ponesu sa sobom i baci ih tamo gde je to predviđeno – poručila je Irena Jevtić.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je pozdravio ovu akciju ističući značaj društvene odgovornosti u kojoj građani zajedno sa nosiocima lokalne vlasti rade na poboljšanju životnih uslova i na taj način grade bolje sutra i lepše mesto za život i za sebe i za svoje potomke.

– U poslednje dve godine uz podršku lokalne samouprave organizovano je na desetine ekoloških i drugih sličnih akcija gde su građani i lokalna preduzeća i ustanove pokazali duh zajedništva i svest da zajedno možemo mnogo više da učinimo za napredak naše sredine, rekao je predsednik opštine.

Već naredne nedelje u organizaciji lokalne samouprave planirana je velika akcija čišćenja putnog pravca Opovo – Baranda – Sakule.

.