Lokalna samouprava inicirala, Mesna zajednica i IMO sproveli: AKCIJA POŠUMLJAVANJA NA DAN ZAŠTITE PRIRODE

15/04/2018

AKCIJA POŠUMLJAVANJA NA DAN ZAŠTITE PRIRODE
Opovo, 15. april 2018;
U akciji koju je inicirala i podržala lokalna samouprava, a sproveli Mesna zajednica Opovo i aktivisti Udruženja „Inicijative mladih Opovo, danas je duž opovačkog Gajgera posađeno 120 sadnica paulovnije.

Inače, pošumljavanje je najvažnija preporučena strategija Ministarstva zaštite životne sredine za borbu protiv klimatskih promena i zaštite životne sredine.

– Na području naše opštine šumovitost je zastupljena sa samo 5% što je prosek i za celu Vojvodinu. Šume imaju prirodno – zaštitnu funkciju štiteći obalu i nasip ali iznad svega, njihov značaj je u regulisanju klimatskih faktora. Upravo je to razlog što smo odlučili da ovom akcijom pošumljavanja skrenemo pažnju na Dan zaštite prirode i značaj njenog očuvanja za opstanak ljudi i celokupnog živog sveta u kvalitetnoj životnoj i zdravoj životnoj sredini – izjavila je inspektorka zaštite životne sredine Opštinske uprave Opovo Marina Mitrović, koja je ujedno i rukovodila akcijom.

Treba istaći da je veliki doprinos dao naš sugrađanin Boris Latovljev, koji je donirao sadnice za ovu akciju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije