Proba male mature: JUČE MATEMATIKA, DANAS SRPSKI I KOMBINOVANI TEST

14/04/2018

JUČE MATEMATIKA, DANAS SRPSKI I KOMBINOVANI TEST
Opovo, 14. april 2018;
Juče i danas 115 osmaka iz sve četiri opštinske škole radili su probne testove iz matematike, srpskog i kombinovanog testa. Na ovaj način mali maturanti imaće prileike da provere svoje znanje pred prave testove koji će se održati 18/19/20. juna.

Maturanti su juče radili test iz matematike, a učenici su mahom kao najteža pitanja ocenili ona iz geometrije što se poklapa sa utiscima učenika iz cele Srbije. Danas se rade dva testa, iz srpskog od 9:00 do 11:00 časova, a nakon polusatne pauze sledi kombinovani test u 11:30 časova.

Novina za ovu godinu je novi sistem bodovanja. Uspeh iz škole donosi 60, a rezultat sa testova 40 bodova za razliku od ranije proporcije koja je iznosila 70 – 30.

Kako u resornom Ministarstvu kažu – pravilnik je promenjen zbog veće objektivnosti, jer je jurnjava za ocenama i prosekom postala veliko opterećenje za učenike, roditelje i nastavnike.

Testovi za malu maturu rade se u sportskoj sali osnovne škole u Opovu, a od ove godine biće postavljen i video nadzor.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije