Opštinsko takimičenje „Šta znaš o zdravlju“: SRĐAN NEDIĆ SE KVALIFIKOVAO ZA POKRAJINSKO TAKMIČENJE

SRĐAN NEDIĆ SE KVALIFIKOVAO ZA POKRAJINSKO TAKMIČENJE
Opovo, 11. april 2018;
Na ovogodišnjem opštinskom takmičenju „Šta znaš o zdravlju“ pobedio je Srđan Nedić iz Sakula i tako se kvalifikovao za pokrajinsko takmičenje, koje će se održati 12. aprila u Novom sadu u amfitetatru Sportsko poslovnog centra Vojvodina (SPENS).

U saradnji sa Osnovnom školom „Dositej Obradović“, Crveni krst Opovo svake godine organizuje opštinsko takmičenje „Šta znaš o zdravlju“ posvećeno „Svetskom danu zdravlja“, a teme koje su učenici spremali iz priručnika „Crvenog krsta „Razvoj i zdravlje adolescenata“ su bile: Rast i razvoj adolescenata (hormonske i telesne promene u pubertetu – pubertet u dečaka i devojčica); Razvojno psihološki problemi adolescenata; Ishrana adolescenata; Koža u adolescenata; Lična higijena adolescenata.

Na takmičenju je učestvovalo 27 učenika iz sve četiri opštinske škole. Pored Srđana Nedića najviše znanja su pokazali Marina Vaić iz barande i Igor Marjanski iz Sakula (podela drugog mesta) i Tatjana Stanojev iz Opova (treće mesto).

Za ovu godinu Svetska zdravstvena organizacija je opredelila slogan „Zdravlje za sve“, a ovogodišnja kampanja je ujedno sedamdesetogodišnja vizija Svetske zdravstvene organizacije čiji je krajnji cilj unapređenje zdravlja svih.