Druga južnobanatska liga zapad: DOBRA IGRA TEMPA U UZDINU ALI NEGATIVAN REZULTAT

02/04/2018

u SPORT

DOBRA IGRA TEMPA U UZDINU ALI NEGATIVAN REZULTAT
Sefkerin, 2. april 2018;
UNIREA (Uzdin) – TEMPO (Sefkerin) 2:0 (0:0); Fudbaleri Tempa su na ovoj utakmici sami sebe pobedili. Iako sa pola ekipe mlađe od 20 godina igrači Tempa su otišli na ovo gostovanje. I pored toga, već u prvom minutu imaju odličnu priliku kada Predrag Dačić udarcem sa 20 metara pogađa stativu. Nisu se mladi igraci Tempa uplašili favorizovanih domaćina i nastavili su da igraju dobro ređajući polušanse i šanse ali nikako nisu mogli do realizacije.

Od nekoliko dobrih prilika valja izdvojiti i stopostotnu šansu krilnog napadaca gostiju Marija Ćirike koji je uspeo sa 5 metara iskosa da šutira pored gola vec savladanog golmana domaćih a igrao se 35. minut. I kako to u fudbalu biva usledila je surova kazna. Spetljali su se odbrambeni igrači Tempa Salaški i Radojičić lopta se odbija do igrača domaćih koji prelepim udarcem sa ivice šesnaesterca pogađa levi gornji ugao golmana Vickova, igrao se 42. minut. Tako su domaćini došli do vođstva iz prvog i jedinog šuta na gol u prvih 45. minuta.

I drugo poluvreme poČinje kao i prvo. Ređaju se šansa za šansom Tempa ali slaba realizacija dovodi do toga da ni jedna lopta ne zavrsi u mrezi domaćina. I opet kazna na suprotnoj strani i opet greška Sefkerinaca. Ovoga puta golmana Vickova, koji je loptu koju je imao u rukama ali mu je ona ispala iz ruku došla do igrača Uzdina, koji je tom prilikom oboren u šesnaestercu i za sudiju Jaćimovskog nije bilo dileme da je to penal. Tako su domaćini udvostručili prednost u 72. minutu. To nije pokolebalo fudbalere Tempa. I dalje su jurišali ka golu domaćina ali su ti napadi do kraja bili sve slabiji i slabiji i nisu urodili plodom.

Da je dobra igra Tempa bila govori i izjava trenera Unirea da nikada nije video utakmicu gde protivnik promaši toliko šansi, nadigra njegovu ekipu, a opet da pobedimo sa 2:0 iz dva šuta na gol. Posle lošeg starta prolećnog dela prvenstva ova igra ohrabruje pred veliki komsijski derbi koji se igra u nedelju 8. aprila na Uskrs u Sefkerinu, između Tempa i Omladinca.

TEMPO: Vickov, Radojičic, Todorovski (Markov), Ilkić, Salaški, Simeon, Ćirika (Milošević), Dačić, Radenković, Živkovic, Jon.

REZULTATI 11. kola: Polet – Slavia 2:1, Mundial – Pobeda 3:1, Omladinac 1927 – Spartak 1911 2:3, Unirea – Tempo 2:0, Glogonj – Mladost (V) 2:1.

TABELA: 1. Spartak (Debeljača) 33, 2. Mladost (Vojlovica) 23, 3. Mundial (Pančevo) 23, 4. Polet (Idvor) 19, 5. Glogonj 18, 6. Omladinac 1927 (Opovo) 16, 7. Unirea (Uzdin) 14, 8. Slavia (Kovačica) 6, 9. Tempo (Sefkerin) 4, 10. Pobeda (Samoš) 3.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije