Opštinska narodna biblioteka Opovo: NABAVKA NOVIH KNJIGA I NEŠTO O DETEKTIVSKOM ŽANRU

22/03/2018

NABAVKA NOVIH KNJIGA I NEŠTO O DETEKTIVSKOM ŽANRU
Opovo, 22. mart 2018;
Opštinska narodna biblioteka Opovo sprovela je početkom marta još jednu nabavku knjiga. Biblioteka je bogatija za 16 naslova i 80 primeraka novih knjiga. Ovog puta je u pitanju popularna beletristika sa veoma atraktivnim autorima i naslovima: Ju Nesbe (Slepi miš; Bubašvabe, Crvendać; Odmazda), Tes Geritsen – Suvenir, Agata Kristi (Jednim prstom; Ruka brža od oka; Leš u biblioteci), Liz Frenk – Besktstvo u Kornvol, Sofi Kinsela – Kupoholičarka u Holivudu, Jern Lir Horst (Lovački psi; Zatvoreno preko zime), Dženi Kolgan – Mala pekara na obali, Patriša Kornvel – Poslednja stanica, Robert Lou – Vučje more, Kejti Ford – leto ljubavi.

Sa ovom nabavkom ONB Opovo je upotpunilo kolekciju tzv detektivskog žanra, koji je poslednjih par decenija izuzetno popularan u svetu o čemu govori i podatak da su se i pisci kao što su Toni Parsons i Džoana Rouling poslednjih godina posvetili ovom žanru.

Opštinska biblioteka poseduje naslove najznačjnijih svetskih pisaca ovog žanra od klasika Agate Kristi do savremenih autora. Među američkim piscima izdvajaju se Džejms Paterson, Harlan Koben, Patriša Kornvel, Niki Frenč i naravno puno hvaljena i izvanredna Tes Geritsen. S druge strane, kritika (zasluženo) izdvaja britanske i skandinavske autore. Škotski pisci Ian Rankin, Rodni Dejvid Vingfild i Robert Galbrajt (pseudonim Džoane Roling), zatim Tana Frenč iz Irske predstavljaju sam vrh u pisanju detektivskih romana. Skandinavski autori poslednjih decenija zasluženo drže primat u ovom žanru. Nastao je čitav jedan prepoznatljiv stil melanholične atmosfere čiji „antijunaci“ u psihološkim trilerima drže pažnju od prve do poslednje stranice. Nekoliko autora su stekli svetsku slavu kao što su Ju Nesbe, Mihael Hjort, Hans Rosenfeld, Jusi Adler Olsen, Mats Olson i Lars Kepler.

Sve ove autore i njihove naslove možete naći na policama Opštinske narodne biblioteke Opovo.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije