Met Mobile Challenge 2018: PRVO MESTO ZA KOSTU PANTELIĆA I NJEGOVU EKIPU

22/03/2018

PRVO MESTO ZA KOSTU PANTELIĆA I NJEGOVU EKIPU
Opovo, 22. mart 2018;
Na takmičenju u dizjaniranju i prezentaciji mobilnih aplikacija „Met Mobile Challenge 2018“ koje je organizovao Metropoliten Univerzitet u Beogradu, Kosta Pantelić iz Opova, učenik Elektrotehničke škole „Rade Končar“ osvojio je sa svojom ekipom „Daredon“ prvu nagradu za svoj rad – DrivEco projekat.

Na takmičenju je učestvovalo devet ekipa iz beogradskih srednjih škola – Nikola Tesla, Rade Končar i Pete beogradske gimnazije, a kuriozitet je što je Kostina ekipa bila najmlađa jer su svi učenici prvog razreda. Takmičenje se odvijalo tokom marta, a žiri je ocenjivao nekoliko kategorija kao što su originalnost, primenljivost ideje i prezentacija (odbrana rada), dok se manji deo bodova dobijao i na glasanju preko facebook-a.

– Pored mene ekipu su činili moji školski drugovi Petar Radojević, Marija Vuletić i Luka Mihajlović, dok nam je mentor bio Vuk Stojnić kome se puno zahvaljujemo na podršci. Ostajali smo posle nastave, pravili powerpoint prezentaciju i montirali video u adobe premieru, rekao nam je Kosta i dodao da su od početka bili veoma optimistični jer je konkurencija uglavnom pravila nešto što već postoji ili su spajali više aplikacija u jednu.

Teoretski njihova aplikacija ima za cilj da smanji zagađenje vazduha vozilima i da pomogne vozačima da bolje kontrolišu specifikacije svog vozila, a ideja je da se aplikacija poveže sa blututom na vozilo i da obavlja proračune.

Kao nagradu, Kosta i njegovi drugovi dobili su po vaučer od 1000 evra  za studiranje na Metropoliten Univerzitetu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije