OŠ „Olga Petrov“ Baranda: NESVAKIDAŠNJI NASTAVNI DAN U BARANDI

09/03/2018

NESVAKIDAŠNJI NASTAVNI DAN U BARANDI
Baranda, 9. mart 2018;
U IO „Olga Petrov“ 8. mart je protekao na nesvakidašnji način: Dramskim prikazom „Ženski kongres“ koji je priredio profesor srpskog jezika Dragomir Burnać i časom srpskog jezika u odeljenju II-3 primenom IKTe, posredstvom stručne saradnje profesora Nenada Nakića iz Ćuprije i Nade Kljajić iz Barande.

Učiteljica Nada je kao i svake godine bila inicijator održavanja tradicionalnih priredbi namenjenih svima mamama, bakama, … ove godine je profesor srpskog jezika Dragomir Burnać organizovao dramski prikaz teksta „Ženski kongres“ u kome su glumili đaci starijih razreda naše škole. Publika je imala priliku da uživa u kratkom sadržajnom razgovoru između mladih glumica naše škole koje su predstavile Klaru Cetkin, Rozu Luksemburg, Isidoru Sekulić i devojčicu.

Kasnije tokom dana u drugom razredu održan je čas srpskog jezika, primenom Vibera. Učenici su uz prisustvo svojih majki i direktorke škole Milice Cuce čitali sastave, recitovali i pevali pesme naizmenično sa svojim drugovima, takođe II-3 i učiteljom Nenadom Nakićem iz Ćuprije, OŠ „13.Oktobar“. Đaci su zatim majkama poklonili poklone koje su sami napravili, a od učitelja dobili zahvalnice zbog dosadašnjih ostvarenih uspeha u školi.

Dogovoreno je da se saradnja nastavi i kroz pisanje drugarskih pisma. Čas je bio pionirski početni poduhavat u primeni informaciono komunikacionih tehnologija u nastavi i svakako je pružio učenicima novo iskustvo a profesorima podsticaj u radu.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije