Opštinski putevi i trotoari za primer: PROFESIONALNOST I DRUŠTVENA ODGOVORNOST NA DELU

01/03/2018

PROFESIONALNOST I DRUŠTVENA ODGOVORNOST NA DELU
Opovo, 1. mart 2018;
Koliko god očekivali i imali prognoze, sa zimskim nepogodama teško se izlazi na kraj. Mada smo ove godine imali blagu zimu, ledeni talas i pozni sneg zadali su velike probleme komunalcima širom Srbije. Velikih problema sa održavanjem saobraćajnica bilo je i u našem okruženju, posebno u prvih 24 sata kada je preko noći krenula jaka vejavica i vetar. Kada je u pitanju naša opština sve je funkcionisalo besprekorno zahvaljujući profesionalnosti, angažovanju i požrtvovanju radnika JP „Mladost“ Opovo, kao i zalaganjem ljudi u mesnim zajednicama i građana koji su pokazali društvenu odgovornost.

Radnici zimske službe JP „Mladost“ Opovo proveli su 48 sati na terenu radeći duple smene bez odmora što je rezultiralo čistim i prohodnim kolovozima u svim putnim pravcima i ulica prvog prioriteta, a odmah zatim je krenulo i čišćenje poprečnih ulica.

Direktor JP „Mladost“ Opovo Dragan Živković, koji je sve vreme bio dežuran sa svojim radnicima zadovoljan je razvojem situacije.

– Zaista sam zadovoljan angažovanjem i požrtvovanošću naših radnika, koji su pokazali veliku solidarnost, ostajali na terenu po više smena, kako bi putevi bili prohodni i funkcionalni. Mi smo prilikom smotre zimske službe uoči zimske sezone rekli da smo spremni, što smo ovih dana i pokazali, i to će svakako biti praksa i ubuduće, poručio je Živković građanima naše opštine.

Nabavka raonika za čišćenje snega u Sakulama, pokazala se kao pun pogodak, smatra član Saveta mesne zajednice Sakule Bata Mirkov. Raonik je prošle zime kupilo komunalno preduzeće i na osnovu dobre prakse koje su naši poljoprivrednici imali prilike da vide na studijskom putovanju u Austriji, raonik je zadužio Goran Martinov sa obavezom čišćenja poprečnih ulica tokom većih snežnih padavina, što je proteklih dana uspešno obavljeno.

Odlično su reagovale i mesne zajednice u Sakulama, Barandi, Opovu i Sefkerinu. Trotoari i pešačke staze u centralnim delovima naselja i parkovima sve vreme su bile očišćene i prohodne. Predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji je takođe bio značajno angažovan i tokom noći obilazio krizne lokacije na svim putnim pravcima, naložio je svim javnim ustanovama da održavaju trotoare ispred svojih objekata, pa su tako i funkcioneri Opštine Opovo zajedno sa radnicima mesne zajednice čistili trotoare, dok je u Sefkerinu pokrajinski poslanik Predrag Ginculj zajedno sa volonterima čistio staze.

– Održavanje i čišćenje puteva i trotoara je radna obaveza komunalnog preduzeća i mesnih zajednica, ali u ovakvim situacijama svi treba da pokažemo solidarnost i svako na svoj način i koliko može pomogne za dobrobit cele zajednice. Ponosan sam na komunalno preduzeće i njegove radnike, kao i sve volontere i učesnike u ovoj akciji, jer smo pokazali društvenu odgovornost i bili jedna od retkih, ako ne i jedina lokalna samouprava u regionu, koja ovih dana ni jednog trenutka nije imala problema na kolovozima i držala situaciju pod kontrolom, rekao je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije