Inspekcija za zaštitu životne sredine: ZAGAĐENJE VAZDUHA U GREJNOJ SEZONI

21/02/2018

ZAGAĐENJE VAZDUHA U GREJNOJ SEZONI
Opovo, 21. februar 2018
U vreme grejne sezone povećava se koncentracija zagađujućih materija koje se iz postrojenja za sagorevanje emituju u vazduh i neminovno utiču na kvalitet vazduha.
Zakon o zaštiti životne sredine i Zakon o zaštiti vazduha uređuju upravljanje kvalitetom vazduha i određuju mere zaštite vazduha čime se obezbeđuje očuvanje atmosfere i zaštita zdravlja ljudi i životne sredine.
Podsticanje energetske efikasnosti upotrebom izolacionih materijala  smanjuje se potrošnja ogreva, izbor „čistijih“ goriva, korišćenje obnovljuvih izvora energije i sl. mere su za smanjenje i  sprečavanje zagađenja vazduha.
Ono što je naročito važno za našu sredinu gde je veliki broj individualnih ložišta, da naši sugrađani izbegavaju upotrebu  plastičnih flaša i drugog otpada  koji sagorevanjem emituje  nepoželjne zagađujuće materije  i neprijatne mirise čime nezakonitim i nepravilnim delovanjem omogućavaju i dopuštaju zagađenje životne sredine na osnovu čega  snose zakonsku odgovornost za nastalu štetu.
Sva pravna i fizička lica, svako od nas pored zakonske mora biti svestan i moralne ogovornosti kao i činjenice da smo upravo mi svojim izborima i aktivnostima odgovorni za očuvanje  životne sredine, svoje i zdravlje i blagodat bližnjih.

Inspektorka zaštite životne sredine

Dr vet. med. Marina Mitrović

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije