Udruženje Rusa i potomaka „Romaška“: MANIFESTACIJA MASLENICA PRED USKRŠNJI POST

17/02/2018

MANIFESTACIJA MASLENICA PRED USKRŠNJI POST
Pančevo,17. februar 2018;
Još jedna lepa manifestacija održava se u neposrednom komšiluku.U organizaciji Udruženja Rusa i potomaka „Romaška“, u nedelju 18. februara od 14 do 16 časova u dvorani Apolo u Pančevu, održaće se manifestacija „Maslenica“.

Maslenica je verski i tradicionalni praznik, koji se slavi u sedmoj nedelji pre pravoslavnog Vaskrsa. Tokom nedelje Maslenice meso je već zabranjeno pravoslavnim hrišćanima, a dozvoljeni su mleko, sir i drugi mlečni proizvodi, pa je po maslacu „Maslenica“ i dobila ime. Glavno jelo za vreme Maslenice su palačinke.

Uoči Maslenice Rusi organizuju bogatu trpezu sa raznovrsnim jelom i pićem jer predstoji vaskršnji post.

Pančevačka manifestacija „Maslenice“ organizuje se po peti put i okuplja Ruse, potomke i sve one koji vole ovaj praznik. Na repertoaru će biti ruske pesme koje će izvoditi Natalija Biro i lena Stanisavljević, a biće organizovan i nastup mažoretkinja „Pančevačke lavice“ i solista ansambla „Romaška“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije