Zbirka pesama Radmila Marjanskog: MIRIS LJUBAVI

16/02/2018

MIRIS LJUBAVI
Opovo, 16. februar 2018;
Pesnik Radmilo Marjanski je rodom iz Sakula. Radmilo nije zaboravio svoje korene i nakon apela koji je upućen za prikupljanje sredstava za teško obolelu Sakuljanku Ivanu Tasić, donirao je određen broj svojih knjiga, čija je prodaja namenjena njenom lečenju.

Zbirka pesama „Miris ljubavi“ izašla je 2015. godine u produkciji izdavačke kuće Sven iz Niša. Radmilo je rođen 1976. godine u Sakulama, tokom života često se selio, a trenutno živi u Nemačkoj.

U rezenziji njegove knjige, Gordana Pavlović, inače i sama pisac, kaže da je čitajući knjigu „Miris ljubavi“ ostala na momente zatečena prelivanjem beskrajne osećajnosti i surove istinitosti, koju je autor tako neverovatno uklopio.

– Od osećanja ljubavi, koje opisuje najtananijim, najfinijim rečima, koje nam prezentuje, kao nešto bez čega ne može da se živi, željan kao žedan vode, kao gladan hleba; pa do potpunog, istinitog i bezrezervnog stava o životu, sasipanjem „istine u lice“, bez osvrtanja na izrečeno Radmilo uspešno, gotovo savršeno, uklapa naizgled nespojivo. Njegova razmišljanja, o životu uopšte, što kroz kratke priče, što kroz stihove, ostavljaju ono nešto između redova, namerno ili slučajno, da izazove kod čitaoca razmišljanje o pročitanom, ali i o životu uopšteno, kaže u recenziji Gordana Pavlović.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije