Renoviranje sakulske škole: KOTLARNICA U FUNKCIJI, FISKULTURNA SALA PRI KRAJU (VIDEO)

13/02/2018

KOTLARNICA U FUNKCIJI, FISKULTURNA SALA PRI KRAJU
Sakule, 13. februar 2018;
[vsw id=”yFAalZ8y2rk” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Projekat renoviranja sportske sale u sakulskoj osnovnoj školi ulazi u završnu fazu, dok je projekat poboljšanja energetske efikasnosti školske zgrade završen i već četvrti mesec u funkciji. Tim povodom danas su predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktorka Osnovne škole „Dositej Obradović“ Milica Cuca obišli sakulsku osnovnu školu i renovirane objekte.

Sportska sala je dobila potpuno novi izgled ali kako kaže direktorka škole ostali su još finišerski radovi i doterivanja, nakon čega će učenici iz Sakula imati prvoklasne uslove za časove fizičkog vaspitanja.

– Na prvi pogled sala izgleda već završena ali ostalo je još malo aktivnosti i očekujemo da će to naredne nedelje biti gotovo kada će učenici konačno moći da koriste ovu salu. Ostale su još male dorade moleraja i zamena nekih stakala koja su tokom radova popucala, par štelovanja i projekat će biti završen. Što se tiče kotlarnice, ona je u funkciji od novembra i po prvi put smo u situaciji da zagrejemo i dograđeni deo škole i fiskulturnu salu, izjavila je direktorka škole Milica Cuca.

Zalaganjem i konkursnim aktivnostima lokalne samouprave, projekat na renoviranju sakulske škole zajednički je finansiran od strane Ministarstva prosvete, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Opštine Opovo. Pored fisklulturne sale izgrađena je i nova kotlarnica sa pratećom mašinskom opremom, a grejanje je preusmereno na pelet čime je poboljšana energetska efikasnost i ušteda.

– I ovaj projekat je dokaz da Opština Opovo ulaže u sve segmente društvenog života, a pokazali smo da ne favorizujemo ni jedno naseljeno mesto i da probleme rešavamo tamo gde se stvore i gde je najpotrebnije. Završavamo jedan ozbiljan projekat iz oblasti prosvete i obrazovanja, renovirali smo fiskulturnu salu, izgradili novu kotlarnicu sa kompletnom mašinskom opremom, tako da je sada grejanje funkcionalno u celom školskom objektu. Moram da napomenem da smo u završnoj fazi pregovora sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije u vezi kompletne rekonstrukcije osnovne škole u Sakulama i da očekujem da će ova školska zgrada do kraja ove školske godine i početka naredne biti kompletno rekonstruisana, najavio je Tasić.

Do kraja naredne nedelje očekuje se završetak radova i realizacije ovog projekta kada će se fiskulturna sala zvanično i svečano otvoriti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije