Inspekcija za zaštitu životne sredine: U TOKU OBAVEZNA VAKCINACIJA I ČIPOVANJE PASA I MAČAKA

13/02/2018

U TOKU OBAVEZNA VAKCINACIJA I ČIPOVANJE PASA I MAČAKA
Opovo, 13. februar 2018;
Stalno prisutni problem pasa lutalica svake godine dostiže kulminaciju u februaru kada je i najizraženiji period parenja ovih životinja. U vezi s tim čopori pasa su na ulicama u učestaliji su napadi i ujedi sa njihove strane za šta odgovornost snosi opština Opovo.
Veliki broj životinja su vlasnički psi.Vlasnici su u obavezi da svoje pse drže u okviru svojih dvorišta, da ih čipuju i redovno vakcinišu.
Primenom zakonskih propisa i kaznenih odredbi u skladu sa Programom kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji opštine Opovo predviđeno je sankcionisanje  neodgovornih vlasnika odnosno držaoca životinja koji ne vakcinišu svoje pse i mačke, ne izvrše njihovo trajno obeležavanje- čipovanje, ako napuste ili odbace životinju, kada bez nadzora puste životinje na javne površine, kao i u drugim zakonom ili propisima predviđenim slučajevima.
Zahteve za podnošenje prekršajnog postupka protiv neodgovornih građana Prekršajnom sudu podnose nadležne inspekcije.
Nadležna „Veterinarska stanica Pančevo“ počela je sprovođenje obavezne vakcinacije pasa protiv besnila i njihovo čipovanje u  sva četiri naseljena mesta.
Pozivaju se svi vlasnici pasa da ispune svoju zakonsku obavezu i obavezno vakcinišu i obeleže svoje životinje.

Inspektorka zaštite životne sredine, dr vet.med. Marina Mitrović

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije