Manifestacija u našem komšiluku: SLEDEĆE NEDELJE SLANINIJADA U KAČAREVU

07/02/2018

SLEDEĆE NEDELJE SLANINIJADA U KAČAREVU
Opovo, 07. februar 2018
Kačarevci spremno dočekuju predstojeću 31. svetsku Slaninijadu koja se održava od 14. do 18. februara. Ove godine očekuje se poseta više od 100.000 gostiju, a na Slaninijadi svoje proizvode predstaviće više od 250 proizvođača.
Uz tradicionalni Vašar slanine ove godine Slaninijada ima više sadržaja. Izložbe fotografija Zorana Jovanovića, karikatura Nikole Dragaša i nagrade najboljim aforističarima planirane su za 13. februar. Narednog dana održaće se koncert “Tropico benda” a dan kasnije “Koktel benda” od 19 časova.
Kulturno umetnička društva iz Kačareva, opštine Pančevo i Vranjske banje predstaviće se 14. i 15. februara, a tu su i brojne druge manifestacije. “Zlatni kotli攓Zlatni čvarak” izbor mis i viteza Slaninijade, trke prasića, izložbe udruženja žena, takmičenje u uživanju u slanini, u ispijanju piva i “Ljuti izazov” samo su neke od njih.

Nagrade najboljim u konkurenciji zanatske i individualne slanine predviđene su za početak manifestacije koju će otvoriti Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Ključno pitanje za slaninare:
ČIJA JE SLANINA NAJBOLJA?
Prijave na takmičenje za najbolju zanatsku i individualnu slaninu primaju se do 9. februara na telefone 061 6259523 (Marija Lukić) i 063 603096. Ukoliko imate dobru slaninu i hoćete da učestvujete prijavite se. Vreme je. Čekaju Vas nagrade.
Više informacija možete naći na : slaninijada.rs

Izvor: 013 Info

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije