Lokalna samouprava u pregovorima sa investitorima: KORAK DO VELIKE PRIVREDNE INVESTICIJE

30/01/2018

KORAK DO VELIKE PRIVREDNE INVESTICIJE
Opovo, 30. januar 2018;
U Opovu je juče održan radni sasatanak koji ima sve preduslave da značajno promeni privrednu i socijalnu sliku naše opštine u budućnosti.
Zajedno sa svojim saradnicima predsednik opštine dr Zoran Tasić razgovarao je sa predstavnicima Regionalne razvojne agencije Vojvodine i Aleksandrom Grosom, vlasnikom i osnivačem konsultantske kuće Grimex Consult iz Beča, koja predstavlja austrijsko – američki konzorcijum, koji želi da investira u našem regionu.

Porodica Gros vodi firmu Grimex Consult već 25 godina i bavi se konsultatntskim uslugama, odnosno stručnom ekspertizom, razvojem i kontrolom projekata, izradom strategija i biznis planova, projekt menadžmentom, konsaltingom oko pitanja finansiranja i ulaganja kapitala i sprovođenja procesa spajanja i akvizacija, tj. nalaženja strateških partnera prilikom kupoprodaje u projektu. Firma deluje na prostoru centralne i jugoistočne Evrope, a poseban akcenat stavlja na zemlje zapadnog Balkana.

Tema sastanka je bila izgradnja fabrike iz elektronske industrije, konkretno proizvodnje kablova i elektrelemenata za auto industriju. Za ovu fabriku traži se lokalcija na teritoriji našeg regiona, a Opovo je jedna od lokacija za koju su veoma zainteresovani.

– Radi se o prilično velikoj investiciji, gde bi u prvoj fazi bilo zaposleno između 120 – 150 radnika. Mi smo kao lokalna samouprava formirali tim koji će se baviti ovom „pričom“ u narednih 15 dana, jer u naredne dve sedmice oni će doneti odluku o lokaciji investicije. Na sastanku smo bili konkretni i veoma ekspeditivni, sve tražene podatke i informacije istog trenutka smo predočili, tako da smo ostavili dobar utisak. Mislim da su videli da smo mi jedna ozbiljna i dobro organizovana lokalana samouprava, koja zna šta hoće i šta može i da su jednostavno osetili da u Opštini Opovo trenutno postoje dobri ambijentalni uslovi za ulaganje. Iskreno se nadam da će rezultat ovih pregovora biti otvaranje prve ozbiljne fabrike na teritoriji naše opštine, izjavio je nakon sastanka predsenik opštine Zoran Tasić.

Kako saznajemo, Opština Opovo je u odnosu na ostale lokacije u regionu koje su predstavnici Grimex-a obišli, ostavila najupečatljiviji utisak. Već sutra u Češkoj se održava satanak na kojem će se doneti preliminarne odluke, a u lokalnoj samoupravi vrlo brzo očekuju „pismo o namerama, tako da će novoformirani projektni tim nastaviti sa aktivnostima i ekspresno dostaviti svu potrebnu dokumentaciju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije