Zvanično otvorene nove prostorije u predškolskoj ustanovi: TRPEZARIJA I KUHINJA ZA BAMBIJEVE MALIŠANE (VIDEO)

29/01/2018

TRPEZARIJA I KUHINJA ZA BAMBIJEVE MALIŠANE

[vsw id=”dOS8GdfSIEE” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]

Opovo, 29. januar 2018;

Prostrana trpezarija i kuhinja od sada su sastavni deo objekta Predškolske ustanove „Bambi“ u Opovu. Svečanim presecanjem vrpce direktorka ustanove Jelena Mitić i predsednik opštine dr Zoran Tasić, u petak su svečano otvorili nove prostorije, u kojima će se od sada pripremati hrana i gde će mališani Bambija svakodnevno obedovati.

Kako je ranije istakao predsednik opštine, ovo je samo prvi korak u sistemskom rešavanju problema upisa predškolske dece u celodnevni boravak. Da podsetimo, kao i prethodne i početkom ove školske godine pojavio se problem neupisane dece u vrtić, ali je uz svesrdnu podršku i pomoć lokalne samouprave ovaj problem u hodu rešen, tako da je Opština Opovo jedna od retkih lokalnih samouprava gde su sva prijavljena deca upisana u vrtić.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić kaže da se na ovome neće stati i u narednom periodu najavljuje nove projekte čijom će se realzacijom problem predškolske ustanove rešiti na duže staze:

– Kao što smo ranije obećali danas otvaramo jedan lep objekat, kuhinju i trpezariju u predškolskoj ustanovi i to je problem koji je aktuelan poslednjih nekoliko godina. Ovo je samo početak, nastavljamo sa ulaganjima u sve segmente društva. Što se tiče predškolske ustanove ove godine imamo u planu završetak projektno – tehničke dokumentacije kada je u pitanju otvaranje vrtića u Sefkerinu, da pokušamo ove godine da apliciramo i krenemo u realizaciju ovog projekta. Takođe, imamo i planove za proširenje kapaciteta ovde u Opovu sa izradom nove projektno – tehničke dokumentacije. kao što sam i obećao trudićemo se da u narednom periodu, kada je u pitanju Opština Opovo, imamo „nulu“ kada su u pitanju deca, odnosno roditelji koji čekaju upis svoje dece i trudićemo se da dajemo maksimalan kvalitet i maksimalan kvantitet i da sva deca i svi roditelji budu zadovoljni, kako uslugama predškolske ustanove, tako i radom lokalne samouprave, poručio je predsednik opštine.

Direktorka predškolske ustanove Jelena Mitić izrazila je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i činjenicom da je lokalna samouprava prepoznala njihove potrebe i priroritete:

– Mi smo presrećni, konačno smo uspeli da deo predškolske ustanove ustrojimo kako pravilnici nalažu sa postojanjem trpezarije. Sada ćemo obroke deci služiti u tpezariji, tako da smo prezadovoljni što je lokalna samouprava prepoznala prioritete, aplicirala u fondovima za sredstva i dobili smo konačno nešto zbog čega smo svi zadovoljni, rekla je Jelena Mitić.

Izgradnjom trpezarije i kuhinje oslobođen je deo prostora koji će se iskoristiti za radne prostorije, a ceo objekat će dobiti na funkcionalnosti. Deca više neće obedovati u svojim radnim sobama jer sada su tu namenske prostorije uređene po propisanim standardima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije