Iz Sakula u Kinu: NENAD STOJČIĆ TRENERSKU KARIJERU NASTAVLJA NA DALEKOM ISTOKU

16/01/2018

NENAD STOJČIĆ TRENERSKU KARIJERU NASTAVLJA NA DALEKOM ISTOKU<<
Opovo, 16. januar 2018;
Nenad Stojčić, ili kako ga svi znaju Žuća, trenersko iskustvo sticao je u opštinskim klubovima. Teško da bilo ko može da se pohvali da je sa uspehom predvodio Glogonj, Borac iz Sakula, Omladinac iz Opova i Radnički iz Barande. Rad i požrtvovanost su mu doneli i A licencu, a istakao se i u radu sa decom. Poslednje dve godine radio je kao trener pančevačkog Železničara i kao trener svih mlađih kategorija u Borcu. Na ovom poslu ga je iznenadio poziv iz daleke Kine iz drugoligaškog Hang Džoa, koji se nalazi u istoimenom gradu od 8,2 miliona stanovnika.

– Nisam očekivao da će poziv stići već sad. Iznenadio sam se što se sve desilo tako brzo. Sa druge strane, nisam se dvoumio, odmah sam prihvatio poziv i potpisao na godinu dana. Nadam se da ću opravdati poverenje – počeo je priču Nenad Stojčić.

Kina postaje sve atraktivnije tržište, kako za trenere, tako i za fudbalere.

– Kako sam saznao, nije im problem novac, mogu da dovedu koga god žele. Cilj Kineza je da 2030 godine postanu prvaci sveta, a plan je da omasove fudbal kako bi imali što više igrača i napravili reprezentaciju za respekt. Uslova imaju, podigli su sport na viši nivo, a infrastruktura je fenomenalna. Stadioni su u rangu sa najboljima na svetu, kao i ovaj u Hang Džou – objasnio je Stojčić.

Žuća je kao igrač terene pretrčavao i u Kanadi, pa će posao u dalekoj Kini verovatno lakše savladati.

– Igrao sam u Kanadi, sada ću biti trener u Kini, već pomalo učim i jezik („nabacao“ je Stojčić nekoliko kineskih fraza). Sve se dešava brzo, a sećam se kada sam predao CV i otišao na razgovor, bilo je preko 150 trenera u konkurenciji, eto, samo nas šestorica smo dobili šansu da vodimo kineske klubove – završio je priču Nenad Stojčić.

Mi mu želimo sreću i mnogo uspeha na novom poslu.

Piše: IGOR VUJIĆ

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije