Božićna pečenica u Opovu: HUMANITARNA AKCIJA ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE (VIDEO)

06/01/2018

HUMANITARNA AKCIJA ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE
Opovo, 06. januar 2018;
[vsw id=”BlM6VaUHHTw” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
U porti pravoslavne crkve u Opovu danas je organizovana raspodela pečenica za 50 socijalno ugroženih domaćinstava na teritoriji Opštine Opovo. Svako od ovih domaćinstava dobilo je pečenicu i paket kolača i mlečnih proizvoda kako bi božićne praznike dostojanstveno proveli.

Ovu akciju inicirao je predsednik Opštine Opovo dr Zoran Tasić, koji je kontaktirao sve relevantne privredne subjekte u opštini u cilju sponzorstva za ovu akciju. Priloge su dali Mlekara „Maestro“ Sakule, Agros doo Opovo, JP „Mladost“ Opovo, Tim United Opovo, Kosovac Family Opovo, STR Izbor Opovo, poljoprivredno gazdinstvo Predrag Isak, mesara Cicvarić, pekare Tamiš i M&N, kao i mnogi drugi, a akcija je sprovedena u saradnji sa sve četiri crkvene opštine i mesne zajednice iz Sakula, Barande, Opova i Sefkerina.

Prisutni su pozdravili obraćanje predsednika opštine ističući da se ovakva akcija do sada nikada nije organizovala u Opštini Opovo.

Na pitanje šta je njega i privrdenike Opštine Opovo pokrenulo da sprovedu ovakvu akciju predsednik opštine dr Zoran Tasić odgovara:

– Aktivna socijalna politika je nešto što je obeležilo prethodnu godinu i trudili smo se da u duhu cele 2017. završimo tu godinu. Okupio sam privredne subjekte sa teritorije Opštine Opovo, koji su ovde ostvarili neke prihode, da pokušamo da sakupimo određena sredstva i na neki način sve ove ljude za ovaj veliki hrišćanski praznik obradujemo. Ovom akcijom ukupno je obuhvaćeno 50 porodica, odnosno 230 članova tih porodica, od toga 90 dece i za njih je obezbeđeno 890 kilograma pečenja, 50 kilograma kolača i 50 kilograma mlečnih paketa. Ja bih se svima zahvalio koji su pomogli ovu akciju, izjavio je Zoran Tasić.

Kako navode, osnovna ideja svih onih koji su učestvovali u ovoj akciji jeste da ovim ljudima božićne praznike učine lepšim, a Zoran Tasić ističe da nije bitno ko je koliko obrazovan, bogat, politički moćan, već da je osnovna stvar način na koji brinete o ljudima sa kojima radite, sarađujete i sa kojima živite, a da sa današnjom akcijom žele da pokažu da brinu o ljudima, izjavio je Tasić.

Ispred pravoslavne crkve arhijerejski namesnik Saša Čatlajić je rekao da je ovo divan gest koji su predstavnici sve četiri crkvene pravoslavne opštine podržale:

– Ovo je zaista divan gest prema ljudima koji nisu u mogućnosti da ovaj veliki hrišćanski praznik proslave, a to je praznik rođenja bogomladenca Hrista. Na ovaj način je učinjeno da se i oni sa svima nama mogu radovati u svojim domovima, sa svojim porodicama da ne moraju razmišljati kako će i šta će i da ne budu na Božić tužni. Želim svima da čestitam božićne praznika – Mir božji – Hristos se vrodi, poručio je Čatlajić.

Jedan od darodavaca je i Goran Budimirov, vlasnik prodavnice STR Izbor, koji je u ime svih firmi i ljudi dobre volje koji su učestovali rekao da su ovu akciju iz srca podržali:

– Ovoj akciji sam se odazvao na inicijativu predsednika opštine i odazvao sam se drage volje jer treba i ovim ljudima ulepšati božićne praznike, rekao je Goran Budimirov.

Još jedna u nizu humanitarnih akcija koje se do sada nisu praktikovale prošla je u najboljem redu ali što je najvažnije ispunjen je još jedan humanitarni cilj u okviru lokalne aktivne socijalne politike.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije