OKS Pančevo proslavio 60 godina: PAVLE HUMBAL DOBITNIK NAGRADE

04/01/2018

u SPORT

PAVLE HUMBAL DOBITNIK NAGRADE
Opovo, 04. januar 2018;
Okružni košarkaški savez Pančeva proslavio je 60 godina postojanja. Jubilej su proslavili u maloj sali Gradske uprave grada Pančeva, gde su uz prigodan koktel podeljena priznanja košarkaškim radnicima. Kada je formiran OKS Pančevo brojao je samo tri muška i dva ženska kluba, a posle 60 godina osnovano je 39 muških i 17 ženskih klubova.

Pehar i plaketa stigli su i na adresu jednog našeg sugrađanina Pavla Humbala, entuzijaste i košarkaškog radnika, koji iako u sedmoj deceniji sa istim žarom i energijom kao i pre trideset godina odlazi na utakmice i daje savete mladim košarkašima.

Posle nagrade za sportskog radnika opštine Opovo, koja stigla pre više od deceniju, Paja je još jednom dobio priznanje za rad u oblasti košarke. Poziciju trenera prepustio je mlađima, ali nagovora da se vrati trenerskom poslu i dalje ima. Kako kaže, u godinama je kada mora da čuva zdravlje i dovoljno mu je da penzionerske dane provodi samo kao posmatrač.

– Hvala ljudima iz Okružnog saveza što su me se setili posle toliko godina. Nas desetak trenera i sportskih radnika je dobilo ovo priznanje. Sada kada sam u penziji imam više vremena da posvetim košarci. Odgledam po nekoliko utakmica dnevno na televiziji, a ponekad zapišem i neka zapažanja. Volim da gledam i sve utakmice koje se igraju u sali u Opovu, a kada ima mesta odlazim sa prvim timom i na gostovanja – izjavio je Paja Humbal.

Naravno da smo u razgovoru sa čika Pajom prodiskutovali o trenutnim dešavanjima u opštinskoj košarci, o mlađim kategorijama koja tek dolaze na scenu, ali i o nekim taktičkim zamislima.

Na kraju uz obavezan sportski pozdrav čika Paja nas je zamolio da mu javimo kada se igraju utakmice u Opovu, da mu neka ne bi slučajno promakla.

Piše: IGOR VUJIĆ

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije