Glas Opova sa Ivanom Španović: ŠAMPIONKA ČESTITALA PRAZNIKE I NAJAVILA JOŠ JEDNU USPEŠNU ATLETSKU GODINU (FOTO)

01/01/2018

u SPORT

ŠAMPIONKA ČESTITALA PRAZNIKE I NAJAVILA JOŠ JEDNU USPEŠNU ATLETSKU GODINU (FOTO)
Opovo, 31. decembar 2017;
Kraj godine, praznična euforija i pravo vreme da se podele nagrade najboljima. Sportska priznanja su “gladijatorima” modernog vremena bitna koliko i same medalje. Još kad ta priznanja dolaze sa više adresa, onda nema dileme da su uspesi sportiste bili istinski poduhvati.
Pokrajinski sekreterijat za sport i omladinu na čelu sa Vladimirom Batezom upriličio je tradicionalni koktel u holu  zgrade Vlade u Novom Sadu, gde su i dodeljena priznanja “Vihor” najboljima iz Vojvodine.

Redom su nagrađivani Mitar Palikuća i Borislava Perić-Ranković, koji su najbolji sportista i sportistkinja sa invaliditetom, najbolja sportska organizacija u muškoj konkurenciji je Stonoteniski klub invalida Zrenjanina K2, dok je u ženskoj konkurenciji nagrađen Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Spin, Novi Sad. Najbolja muška ekipa je odbojkaški klub Vojvodina iz Novog Sada, dok je za najbolju žensku ekipu priznanje pripalo stonoteniskom klubu Obilić-Aleva iz Novog Kneževca.

Potom su usledila i dva priznanja koji su svi najviše isčekivali: najbolji sportista Vojvodine je svetski prvak u rvanju Viktor Nemeš, ali je jedna dama ipak pobrala najviše aplauza – Ivana Španović je izašla na binu i uz brojne ovacije zasluženo dobila priznanje za najbolju sportistkinju Vojvodine.

– Ovo je potvrda dobrog rada i uspešne godine, želim da se zahvalim gradu i Sekretarijatu na ulaganjima koja pružaju godinama i u prilog tome ide da imamo vrhunske uslove što se tiče pripreme u letnjem i zimskom periodu i to je potvrda da smo i kao klub najuspešniji u Srbiji. To je nešto čemu težimo i u budućnosti, a na meni je da se potrudim da tako i ostane – obratila se Ivana Španović, najbolje plasirana svetska skakačica u dalj i evropska dvoranska šampionka iz marta meseca kada je u Beogradu postavila srpski rekord 7,24 metara.

Posle zvaničnog dela usledio je koktel, kada smo iskoristili priliku uputimo čestitke šampionki i fotografišemo se. Naravno da je pitanje bilo o prethodnoj sezoni, koju ćemo svi pamtiti po rekordu, ali i pehu sa SP.

– Bez obzira šta se desilo u letnjem delu sezone (Ivani je zbog broja koji je bio loše zalepljen na leđima izmakla medalja sa Svetskog prvenstva, najverovatnije zlatna), a i to je sport, godina je počela prelepo na dvoranskom EP u Beogradu i to je nešto što je obeležilo ovu sezonu i to je nešto na šta prvo pomislim. Zadovoljna sam i to što sam prva na svetskoj rang listi je velika motivacija za narednu sezonu gde me opet očekuje Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, kao i Dijamantska liga, tako da imam čemu da se radujem i samo je bitno da ostanem zdrava – poručila je Ivana Španović.

Kakav rezultat možemo da očekujemo u narednoj sezoni?

– S obzirom da znam kakva će podloga biti u dvoranskom delu sezone, za takvu podlogu smo se i pripremali. Očekujem skokove oko sedam metara, a znam i ko će se od konkurencije pojaviti. Najbitnije je da se koncentrišem na svoj rad i da ponovim dobre rezultate iz ove sezone – izjavila je najbolja srpska atletičarka.

Ivana Španović je iskoristila priliku i da čestita Novu godinu.

– Želim svima sve najbolje u Novoj godini, srećne praznike, da žive sa ljudima koje vole i koji ih inspirišu da budu bolji – uputila je čestitke Ivana Španović.

Motiva kod Ivane neće nedostajati, a ovakvi šampioni treba da budu uzor svim mališanima koji požele da se bave atletikom i sportom inače. Ko zna, možda će u skorije vreme i neki sportista iz naše opštine krenuti putem šampiona i u naše mesto doneti “Vihor”.

Piše: IGOR VUJIĆ

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije