Pregovori Opštine Opovo i SP Lasta: DOBRE VESTI ZA SVE GRAĐANE OPŠTINE OPOVO (VIDEO)

28/12/2017

DOBRE VESTI ZA SVE GRAĐANE OPŠTINE OPOVO
Opovo, 28. decembar 2018;
[vsw id=”o5uq_3GLEMI” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Dobre vesti stižu sa današnjeg sastanka predstavnika lokalne samouprave i SP Lasta. Nakon dugih i ne baš prijatnih pregovora predsednik opštine dr Zoran Tasić i pomoćnik direktora za saobraćaj SP Lasta Zoran Šarac, danas su potpisali ugovor o saradnji za 2018. godinu, tako da će putnički prevoz u neizmenjenom obliku funkcionisati i naredne godine.
Zoran Šarac je rekao da će Lasta zadržiti postojeći obim transporta i povećati pouzdanost i kvalitet prevoza.

– Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je posle nekoliko sastanaka konačno je na obostrano zadovoljstvo potpisan ugovor o aktivnostima Laste i Opštine Opovo u 2018. godini, a sve to radimo na zadovoljstvo putnika koji koriste naše usluge. Cilj u 2018. godini jeste da se zadrži postojeći obim transportnog rada i naravno mi ćemo raditi sve na tome da povećamo pouzdanost i kvalitet prevoza, izjavio je Zoran Šarac.

Predsednik opštine je izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom, a istovremeno najavio i planove za buduću reorganizaciju prevoza.

– Danas smo napokon potisali ugovor sa Lastom posle dugih pregovora, koji su trajali više od deset dana i uspeli smo da se dogovorimo. Ono što je bitno za lokalnu samoupravu je da je ugovor isti kao i prošle godine, da su sredstva koja će se izdvajati iz budžeta biti identična kao što su bila u 2017. godini. Ono što je suštinski jako bitno za nas jeste  da ćemo zajedno sa Lastom pokušati da u 2018. godini uradimo reorganizaciju javnog prevoza. U pitanju je neka vrsta lokalnog prevoza što će podrazumevati da Sakule, Farkaždin i Idvor povežemo sa Glogonjom, odnosno da cirkuliše jedan autobus, a da svi polasci za Beograd budu iz Opova tako da bi ovim autobusom „vezivali“ sve polaske sa autobuske stanice Opovo do Lastine stanice u Beogradu. To su pregovori, pokušaćemo da u okviru postojeće kilometraže koja je definisana i koju mi subvencionišemo nekako reorganizujemo i na taj način dobijemo još dva prevoza, kako bi našim sugrađanima u Barandi i Sakulama poboljšali javni prevoz, poručio je Tasić.

 

 

Što se tiče gradskog prevoza i linije 110, Tasić je rekao da ova linija ostaje i da će po istoj dinamici i principu funkcionisati. Po njegovim rečima, sa dva konkurentna javna prevoznika, dobija se zdravo tržište gde će naši putnici kroz tu konkurenciju dobiti kvalitetniji prevoz. Tasić ističe da je kod predstavnika Laste insistirao da u 2018. godini bude što manje otkazanih polazaka i da javni prevoz bude što kvalitetniji.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije