Humanitarna akcija za veliki hrišćanski praznik: PEČENICA I KOLAČI ZA BOŽIĆ (VIDEO)

24/12/2017

PEČENICA I KOLAČI ZA BOŽIĆ (VIDEO)
Opovo, 24. decembar 2017;
[vsw id=”E3iA4dNPzaU” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
U privatnoj inicijativi predsednika opštine dr Zorana Tasića danas je krenula božićna akcija u kojoj se socijalno ugroženim porodicana daruju božićne pečenice i kolači za ovaj veliki hrišćanski praznik.
Predsednik opštine je organizovao akciju i pozvao privredne subjekte na teritoriji naše opštine da svojim prilozima učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji. Prikupljena su sredstva kojima je sprovedena nabavka, priprema i distribucija božićne trpeze za socijalno ugrožena domaćinstva, a pečenice i kolači biće uručivani i za katolički i za pravoslavni Božić.

Zajedno sa predstavnicima Crkvenog odbora katoličke crkvene opštine, Zoran Tasić je sa svojim pomoćnikom Nebojšom Kovačevićem danas posetio i uručio božićni dar domaćinstvu Erne Kelemana u Opovu.

– Ovaj znak pažnje od strane predsednika opštine zaista nam mnogo znači. Nas je pet u domaćinstvu, od toga dva penzionera, ujak i majka nisu zaposleni, ja sam na birou  i tražim posao. Situacija nije najsjanija, nismo bili u mogućnosti da Božić proslavimo, ali sada nam je to ipak omogućeno, rekao je Erne keleman za naš portal.

Predsednik Crkvenog odbora katoličke crkvene opštine Jovica Gasenberger pohvalio je ovu akciju i čestitao božićne i novogodišnje praznike svim Opovčanima.

– Prijatno sam se iznenadio ovoj akciji, s obzirom da toga do sada nije bilo. Mislio sam da je organizator akcije lokalna samouprava ali sam u međuvremenu saznao da je u pitanju lična inicijativa predsednika Tasića i vidi se da se čovek brine. Ujedno bih iskoristio priliku da čestitam „nama“ blagdan, koji će se od ponoći već zvati Božić, uskoro će biti još jedan, tako da čestitam Božić i našim komšijama pravoslavcima i naravno svim građanima naše opštine Novu godinu, poručio je Gasenberger.

Predsednik opštine je istakao da je Božić praznik zajedništva i da je to prilika da se okrenemo jedni drugima, a svim vernicima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru čestitao praznik.

– Danas je Badnji dan, a sutra Božić, po gregorijanskom kalendaru, i ono što je lepo i pozitivno za našu sredinu jeste činjenica da će građani rimokatoličke veroispovesti proslaviti praznik, a da će im u goste dolaziti pravoslavci, a isto će se dešavati i početkom januara kada se bude slavio Božić po julijanskom kalendaru.

Danas se slavi Badnji dan po gregorijanskom kalendaru i redakcija Glasa Opova svim vernicima koji danas i sutra proslavljaju ovaj veliki hrišćanski praznik čestita Božić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije