Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova: IZVANREDNA PREZENTACIJA OPOVA I POTAMIŠJA

31/03/2014

IZVANREDNA PREZENTACIJA OPOVA I POTAMIŠJA
DSC_0417 DSC_0608Beograd, 29. mart 2014
Trećeg dana Međunarodnog sajma nautike lova i ribolova u Beogradu, prezentacija Lokalne akcione grupe PARTNERSTVO ZA POTAMIŠJE i Marine „OPAVA“, koja je predstavljala našu opštinu, imalo je svojih „pet minuta“. Pored kulinarskog takmičenja na kojem su učestvovali, prisutni predstavnici Lokalne akcione grupe iskoristili su priliku da na najbolji mogući način promovišu prirodne, nautičke i turističke potencijale Potamišja i naše opštine.

U subotu, 29 marta održano je nezvanično državno prvenstvo u spremanju riblje čorbe i ribljeg paprikaša gde su učestvovali pobednici velikih festivala u Apatinu, Bačkoj palanci, Somboru, velikom Gradištu, pančevu, Grockoj, Zvorniku, Ljuboviji, Beogradskom sajmu, zemunu, Opovu… Kuriozitet ovog takmičenja je pobeda Marine OPAVA u obe konkurencije. Marina Opava kao oficijalni domaćin manifestacije Dani šarana u kojoj se bira šampion u kuvanju riblje čorbe za srednje Potamišje, nastupila je sa pobednicima  iz 2012. godine, pančevčkom ekipom „Učitelj“, a da žiri sa Dana šarana nije pogrešio potvrđeno je i na sajmu nautike dvostrukom pobedom. Pobedničku riblju čorbu skuvao je Branko Jovanović, a riblji paprikaš Vladan Stanojević.

DSC_0568– Štand je bio dobro posećen i pre takmičenja, ali nakon toga smo imali neverovatnu gužvu, rekao je po povratku iz Beograda vlasnik Marine i jedan od organizatora Dana šarana i Lokalne akcione grupe Ilija Popović. Svi su hteli da čuju gde se nalazi Opovo, šta je u turističkoj ponudi i šta se može videti u našem kraju. Podelili smo stotinak mini kataloga sa prezentacijom Parka prirode Potamišje, čiju je štampu finansirala Opština Opovo, kojoj se i ovim putem zahvaljujem na razumevanju i podršci. Kao što je činjenica da su Tamiš i turizam jedan od najznačajnijih privrednih potencijala u budućem privrednom razvoju naše sredine, tako je i činjenica da su ovakve prezentacije i sajmovi neophodni za promociju naših turističkih potencijala, zaključuje Popović.

DSC_0448Uz kuvare, lokalne turističke organizacije i ribolovačka udruženja promovisala su svoj lovni, ribolovni i nautički potencijal

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije