Pregovori lokalne samouprave sa SP Lasta: LASTA NEIZVESNA ZA NAREDNU GODINU

20/12/2017

LASTA NEIZVESNA ZA NAREDNU GODINU
Opovo, 20. decembar 2017;
Predsednik opštine dr Zoran Tasić danas je primio predstavnike saobraćajnog preduzeća „Lasta“ gde je na sastanku zajedno sa direktorom JP „Mladost“ Opovo Draganom Živkovićem pregovarao o saradnji u vezi prevoza putnika na relaciji Opština Opovo – Beograd.

Kako saznajemo pregovori su bili teški i do konačnog rešenja problema koji traje već više godina nije se još uvek došlo, a jedan od razloga su neprihvatljivi uslovi Laste. U lokalnoj samoupravi najavljuju nastavak razgovora ali i mogućnost iznalaženja alternativnog rešenja.

– S jedne strane imamo opravdano nezadovoljne građane zbog kvaliteta prevoza, neredovnih polazaka, čestih otkazivanja polazaka i izmena reda vožnje, smrzavanja na stanicama ali i u neadekvatnim vozilima, a s druge strane jedan monopolistički stav Laste da mi nemamo drugu alternativu i da moramo da poslujemo sa njima. Današnji razgovori su bili teški, prvenstveno zbog finansijske konstrukcije koju su nam ponudili za narednu godinu, a koja je za budžet naše opštine realno neprihvatljiva, objašnjava trenutnu pat situaciju Tasić.

Predsednik opštine je ispred lokalne samouprave istakao predloge ili bolje reći zahteve da i druge opštine čija se mesta nalaze u okviru trase linije Banat učestvuju u subvencionisanju javnog prevoza po istom principu kao i naša opština. Tu se prvenstveno misli na lokalne samouprave Zrenjanina (Farkaždin), Kovačice (Idvor) i Pančeva (Glogonj).

– Neka svako preuzme svoj deo jer nije fer da Opština Opovo subvencioniše javni prevoz za naselja koja se ne nalaze na njenoj teritoriji. Pored toga, tražio sam da u 2018. godini ne bude novih ukidanja polazaka, tražio sam da se uvede znatno kvalitetniji prevoz, odnosno autobuse koji će biti ugrejani zimi, a klimatizovani leti, kao i da se razmotri mogućnost novih polazaka na liniji ka Sakulama i Barandi jer taj deo naše opštine nije adekvatno i kvalitetno pokriven javnim prevozom, smatra predsednik Opštine Opovo, ističući da su otvorena mnoga pitanja, a šanse da se dođe do sporazuma po njemu su 50:50.

Na rukovodstvu SP „Lasta“ je da razmotre predloge Opštine Opovo, pregovori će se svakako nastaviti, a konačna odluka se očekuje do kraja naredne nedelje. Zbog važnosti i pre svega odgovornosti koju ovi pregovori nose, predsednik opštine će lično, bez posrednika, direktno voditi pregovore i kako kaže, nada se da će rukovodstvo Laste imati razumevanja, ali da moramo biti spremni i na neke druge solucije u slučaju da se ne dođe do dogovora. (Č.V.)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije