XIV sednica Skupštine opštine Opovo: VELIKI PLANOVI I AMBICIOZAN BUDŽET ZA 2018. GODINU

18/12/2017

VELIKI PLANOVI I AMBICIOZAN BUDŽET ZA 2018. GODINU
Opovo, 18. decembar 2017;
Decembarsko zasedanje lokalnog parlamenta obeležilo je usvajanje opštinskog budžeta za 2018. godinu koji iznosi, do sada rekordnih, nešto više od pola milijarde dinara. U projektovanom budžetu za narednu godinu prihodi i primanja zajedno sa neutrošenim sredstvima iz prethodne godine iznose 511.956,533 dinara, dok su prihodi i primanja iz drugih izvora indirektnih korisnika 4.890.000 dinara, a predlog budžeta obrazložio je rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo Slavko Mančev.

Povodom ove tačke dnevnog reda za govornicu je izašao i predsednik opštine dr Zoran Tasić koji je ovaj budžet ocenio kao ambiciozan ali i kao rezultat velikog rada i zalaganja lokalne samouprave u prethodnih godinu i po dana. Gotovo pola budžeta odnosi se na namenske kapitalne transfere kao što su izgradnja puta Opovo – Debeljača (217,5 miliona), vodosnabdevanje(7,1 milion) i komasacija (8,5 miliona)

– Ovo je ambiciozan budžet ali i vrlo realan zbog čega sam veoma ponosan. Uspeli smo da preko konkursa „povučemo“ velika sredstva za realizaciju kapitalnih projekata što do sada nije bio slučaj, a planove u tom smeru imamo i u narednoj godini, tako da je vrlo moguće da tokom 2018. godine ovaj budžet i udvostručimo. Jedan od prioriteta su industrijske zone u Barandi i Sakulama i u ovom trenutku vodimo nekoliko vrlo konkretnih pregovora sa investitorima u vezi otvaranja novih pogona i fabrika, što će doneti značajan broj novih radnih mesta za naše građane. Zbog toga bih pozvao sve odbornike i političke činioce u ovom parlamentu bez obzira da li pripadaju vladajućoj većini ili opoziciji, da konstruktivno, planiramo i stvaramo našu zajedničku budućnost, poručio je odbornicima predsednik opštine i ujedno čestitao predstojeće praznike i poželeo sreće i zdravlja u 2018. godini

U „paketu“ sa predlogom budžeta usvojen je i Kadrovski plan Opštinske uprave Opovo za koji je rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, javnu upravu i opšte poslove Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika rekla da je usklađen sa odlukom Vlade Republike Srbije o maksimalnom broju zaposlenih.

Na današnjoj sednici odbornici opovačkog parlamenta usvojili su Odluku o osnivanju Javnog preduzeća „Urbanizam“ Pančevo; Odluku o izmenama i dopunama Odluke o socijalnoj zaštiti građana na teritoriji Opštine Opovo; Odluku o realizaciji budžeta Opštine Opovo u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2018. godinu; Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Opštine Opovo; Rešenje za davanje saglasnosti na izmene i dopune Plana rada PU „Bambi“ Opovo za radnu 2017/2018. godinu; Saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JP „Mladost“ Opovo o usvajanju Programa poslovanja JP „Mladost“ za 2018. godinu.
Umesto Marine Mitrović, člana Komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Opovo, za člana Komisije imenovana je Dragana Antić. Takođe, umesto Andreasa Jakimova iz Opova, člana Komisije za ravnopravnost polova i mlade Skupštine opštine Opovo, za člana je imenovana Maja Cukić iz Barande. Do promena je došlo i u Školskom odboru OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, gde je kao član predstavnika roditelja razrešena Nataša Stojanov iz Opova, a imenovan Jovan Marinkov iz Sakula.

Inače, zanimljivo je da je 14. sednica Skupštine opštine Opovo, ovog puta održana u sali Kulturnog centra Opovo, a razlog je ušteda električne energije jer je u staroj zgradi Skupštine (KEBS) grejanje na struju. (Č.V.)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije