Borilački klub Dragon: SREBRO I BRONZA SA PRVENSTVA SRBIJE I TRI ZLATA SA TROFEJA “BEOGRADSKI RATNIK”

18/12/2017

u SPORT

SREBRO I BRONZA SA PRVENSTVA SRBIJE I TRI ZLATA SA TROFEJA “BEOGRADSKI RATNIK”

Kraljevo / Beograd, 16/17. Decembar 2017;

Takmičari sefkerinskog borilačkog kluba Dragon naplatili su svaku kap znoja sa napornih treninga, a bilans  je pet medalja iz dva takmičenja, koja su održana prethodnog vikenda.

U organizaciji Kik boks saveza Srbije u Hali sportova u Kraljevu održano je zvanično prvenstvo Srbije u ful kontaktu. Učestvovali su takmičari iz svih srpskih klubova, a sefkerinski Dragon su predstavljali najuspešniji kadeti Uroš Janjić i Filip Milićev, koji su se takmičili u dve težinske kategorije.

Uroš Janjić, višestruki šampion u nekoliko borilačkih disciplina, osvojio je srebrnu medalju. Uroš je tehničkim nokautom u prvoj rundi pobedio u polufinalu, ali je u finalu izgubio od težeg i starijeg protivnika. Od starta prve runde Uroš je krenuo jako, ali je meč je bio previše žestok, pa je trener Nikola Stankov pametno odreagovao i odlučio da prekine borbu i ispoštuje fer-plej.

Drugi kadet iz sefkerinskog kluba Filip Milićev osvojio je bronzanu medalju, a povreda ga je sprečila da napravi i veći uspeh. Filip je u četvrtfinalu pokazao kvalitet, ali zbog povrede noge nije mogao da završi polufinale, iako je potpuno bio spreman za takmičenje.

U sali Osnovne škole “Ujedinjene Nacije” u Beogradu u organizaciji Vušu asocijacije i pod pokroviteljstvom opštine Čukarica održano je otvoreno prvenstvo Beograda “Beogradski ratnik 2017” u ful i lajt disciplinama borbe. Učestvovalo je 20 klubova iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine sa preko 100 prvoklasnih takmičara u mlađim kategorijama.

Šampioni sefkerinskog Dragona Luka Petrov (mlađi pionir), Nemanja Detki (pionir) i Goran Mihajlović (kadet) osvojili su tri zlatne medalje i trofeje “Beogradski ratnik”.  Takmičenju su prisustvovali i predstavnici ambasade Narodne republike Kine, koji su čestitali sefkerinskim borcima na dobroj tehnici u ovoj kineskoj nacionalnoj borilačkoj veštini.

Posle niza medalja Dragona predsednik kluba Steva Stankov ocenio je sezonu 2017. kao veoma uspešnu.

–  Ova dva prvenstva su veoma važna za takmčare u borilačkim disciplinama, potvrđuju rezultate klubova i završavaju takmičarsku sezonu, koja je bila veoma uspešna za nas. Moram da iskoristim priliku da se javno zahvalim predsedniku opštine Zoranu Tasiću i lokalnoj samoupravi što su nam više puta finansijski pomogli i tako omogućili da kupimo opremu koja nam je neophodna za takmičenja – izjavio je Steva Stankov. (I.V.)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije