Rekonstrukcija vodovodne mreže: RADOVI U ULICI BORISA KIDRIČA BLIŽE SE KRAJU (VIDEO)

image_pdfimage_print

RADOVI U ULICI BORISA KIDRIČA BLIŽE SE KRAJU (VIDEO)
Opovo, 06. decembar 2017;

Projekat Rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Borisa Kidriča u Opovu ulazi u finiš i kako nadležni najavljuju, ako vreme posluži, radovi će se završiti u predviđenom roku. Gradilište na uglu ulica Borisa Kidriča i Ribarske danas je nenajavljeno obišao predsednik opštine dr Zoran Tasić sa svojim saradnicima, rukovodiocem Odeljenja za privredu i finansije Slavkom Mančevim i direktorom komunalnog preduzeća Draganom Živkovićem.

Obilazak je organizovan kako bi se utvrdilo stanje na gradilištu, dinamika i posebno kvalitet radova, a predsednik opštine je izrazio zadovoljstvo kako projekat napreduje.

– Moram da napomenem da je ovo iznenadna kontrola, želeli smo da se bez najave uverimo kakva je dinamika radova, da li će se ispoštovati ugovorna roka za izvođenje radova od 70 radnih dana. Koliko sam imao priliku da se uverim na terenu ostalo je još nekih dvadesetak dana i ako vremenski uslovi dozvole i bude još ovakvih pozitivno građevinskih dana, očekujem da će do kraja godine biti završen. Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom radova i saradnjom sa preduzećem „Graditelj“ koje izvodi radove i ima odličnu saradnju sa našim komunalnim preduzećem. Iskreno se nadam da ćemo u 2018. godini nastaviti sa projektom rekonstrukcije vodovodne mreže, odnosno zamenom azbestnih cevi i pokušati da izradimo projektno – tehničku dokumentaciju za projekte rekonstrukcije vodovodne mreže u Barandi i Sakulama, izjavio je nakon obilaska Tasić.

Na pitanje kako su građani ove ulice zadovoljni dosadašnjim radovima kao i činjenice da se od ranije najavljenog sečenja ćuprija odustalo, predsednik opštine naglašava da je projektom bilo predviđeno da se ćuprije seku što bi olakšalo i ubrzalo radove, ali nakon razgovora sa građanima, pa i jednom peticijom, u saglasnosti sa nadzornim službama, izvođačem radova i komunalnim preduzećem, nađeno je alternativno tehničko rešenje koje je u određenoj meri usporilo radove ali zadovoljilo građane, tako da se 98 procenata projekta sprovelo bez sečenja ćuprija, a sve dodatne troškove preuzela lokalna samouprava i izvođač radova.

Inače, radnici izvođača radova kažu da je saradnja sa građanima bila dobra, a sami građani pozdravljaju ovaj projekat kojim će se kvalitet vodosnabdevanja značajno poboljšati.

Rekonstrukcija vodovodne mreže na teritoriji Opštine Opovo je od izuzetnog značaja, jer će pored kvalitetnih bunara i modernog postrojenja za preradu vode, zamenom starih azbestnih cevi novim polietilenskim, vodosnabdevanje u našoj opštini definitivno biti najkvalitetnije u Vojvodini.