Košarka – KSV mlađe kategorije: BRAVO DEČACI! MLAĐI PIONIRI POBEDILI, IPAK OSTALI BEZ DOIGRAVANJA

04/12/2017

u SPORT

BRAVO DEČACI! MLAĐI PIONIRI POBEDILI, IPAK OSTALI BEZ DOIGRAVANJA
Opovo, 4. decembar 2017;
Mlađi pioniri Opova 99 igrali su meč sezone protiv Omoljice, bila je potrebna pobeda od 19 razlike za prolazak u doigravanje. Skoro da su uspeli, pobedili su Mladost 50:37, ali je nastavak takmičenja za malo izmakao, pošto su zbog lošijeg međusobnog skora završili takmičenje na trećem mestu iza pomenute Omoljice i prvoplasiranog Kris Krosa.

Borili su se opovački dečaci 32 minuta (toliko traje meč u ovoj kategoriji), posle prvih osam imali su sedam poena prednosti, do poluvremena 12, ali nisu izdržali u takvom ritmu do kraja. Ne može da se preskoči podatak da su naši imali 22 faula naspram 8 koliko je dosuđeno Omoljici, pa su u svakoj četvrtini prerano izlazili iz bonusa i slali protivnika na liniju za slobodna bacanja. Postavili su presing u odbrani po čitavom terenu, što je u početku urodilo plodom, bacali su se po terenu i dali sve od sebe. Kada ih vidimo kako se bore, to i jeste najvrednije, rezultati će doći kad bude vreme. Omoljica ide u narednu rundu, a opovački sjajni i talentovani dečaci predvođeni trenerom Dejanom Foglom na zasluženi odmor.

Bravo dečaci!

Mlađi pioniri Opovo 99: U. Stojanović, Marković, Miloš Damjanović, Marko Damjanović, Stojanov, Vaić, J. Stojanović, Petrović, Babajanin, Milićević, Kravar, Jovičin.

Tabela: 1. KRIS KROS 1 Pančevo 10-0, 2. MLADOST OM Omoljica 7-3 3. OPOVO 99 Opovo 7-3, 4. TAMIŠ Pančevo 4-6 5. BORAC ST Starčevo 1-9 6.              VIRTUS BASKET Pančevo 1-9.

Pored ovog u ovom trenutku najvažnijeg meča, mečeve su igrali kadeti i pioniri.

Kadeti Opova 99 izgubili su na domaćem terenu od Vršca 56:49. Solidna prva četvrtina i odlična poslednja nisu bile dovoljne da se savlada, na ovom meču veoma dobar protivnik. Posle tri četvrtine naši mladi košarkaši gubili su sa 12 poena, a poslednjih deset minuta nije bilo dovoljno da eventualno preokrenu rezultat. Na kraju su smanjili razliku, ali je poraz bio neizbežan. I pored rezultatskog neuspeha Opovčani su prikazali borbenost i solidnu igru, u ovom, za gledanje veoma lepom meču.

Tabela: 1. TAMIŠ Pančevo 8-0, 2. PETROVGRAD 2 Zrenjanin 6-1, 3. PROLETER NAFTAGAS Zrenjanin 5-2, 4. ŽELEZNIČAR STAR BASKET Inđija 4-3 5. OPOVO 99 Opovo 3-5 6. VELIKA KIKINDA Kikinda 2-4, 7. JADRAN Golubinci 1-6 8. VRŠAC DOO Vršac 2-4 9. JEDINSTVO NB Novi Bečej 0-6.

Pioniri su izgubili u Opovu od Mladosti iz Omoljice 82:62. Gosti su već posle prve četvrtine praktično rešili pitanje pobednika, kada su već imali vođstvo od 19 poena (21:6). Do poslednje četvrtine su vodili i sa 26, kada su se naši pioniri probudili. Opovo je poslednju deonicu rešilo u svoju korist, ali je Mladost na kraju ipak ubedljivo pobedila.

Tabela: 1. PETROVGRAD 1 Zrenjanin 7-0, 2. MLADOST OM Omoljica 4-2, 3. KRIS KROS Pančevo 4-1,

  1. VELIKA KIKINDA Kikinda 2-3 5. OPOVO 99 Opovo 1-4, 6. TAMIŠ Pančevo 0-7.

Piše: IGOR VUJIĆ

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Radnički bez bodova na domaćem terenu BARANDA, 15. april 2024 – Radnički je nastavio niz loših rezultata i u poslednja tri meča i od mogućih devet bodova osvojio je samo jedan. Ovog puta Baranđani su na domaćem terenu izgubili od Sloge iz Banatskog Novog Sela...

najnovije

najčitanije