Borac i Radnički na zasluženi odmor DOBAR START, LOŠ FINIŠ

29/11/2017

u SPORT

DOBAR START, LOŠ FINIŠ
SRPSKA LIGA VOJVODINA: Iako je Borac iz Sakula gotovo čitav deo jesenjeg prvenstva proveo na drugoj poziciji na tabeli Srpske lige grupe Vojvodina, na kraju su nizom loših rezultata na odmor otišli sa šeste pozicije. Ova pozicija, u gornjem delu tabele uopšte nije loš plasman, ali ako gledamo ambicije kluba, možda su fudbaleri Borca mogli i bolje.

San o prvoj ligi možda je već sada predaleko, jer je prvoplasirani Bečej odmakao svim ekipama i samouvereno je na prvoj poziciji. U poslednjem kolu Bečejci su gostovali u Sakulama, a i pored poraza naši fudbaleri su pokazali da su svakako za gornji dom srpskoligaškog fudbala.

Leto je dobro počelo, Borac se završno sa šestim kolom nalazio na drugoj poziciji na tabeli sa dva poena manje od neprikosnovenog Bečeja. Posle deset kola Sakuljani su i dalje bili drugoplasirani, ali sa sedam bodova manje od lidera.

Kola su krenula nizbrdo od 11 kola i tog 29. oktobra. Borac je na tri meča kao domaćin doživeo tri poraza i postigao samo jedan gol. Ako se izuzme poraz od Bečeja, može se reći da je tim iz Sakula morao bolje na preostala dva meča na stadionu „Sveti Nikola“. Da su bodovi osvojeni protiv Radničkog iz Zrenjanina i Cementa Borac bi i dalje bio drugi.

Bilo kako bilo, sada već standardni srpskoligaš pokazao je da će i na proleće biti konkurent za visoku poziciju na tabeli, a ako popravi igru kod kuće, slobodno možemo reći da će i bodovni saldo biti mnogo bolji.

PRVA JUŽNOBANATSKA LIGA: Poput Borca i Radnički iz Barande je na kraju polusezone malo pokvario utisak. Baranđani su posle 15 kola na odmor otišli sa osme pozicije Prve južnobanatske lige.

„Vrane“ su od starta prvenstva igrale promenljivo, pa su se i na tabeli konstantno nalazili između sedme i devete pozicije. Kada se očekivao bolji rezultat, pogotovo protiv ekipa koje će se boriti za opstanak, usledili su loši rezultati. U poslednja tri kola naši fudbaleri su vezali tri poraza, iako su se očekivale pobede protiv Vojvodine iz Crvene Crkve i Crvene zvezde iz Pavliša.

Čelnicima kluba ostaje da analiziraju utakmice iz prvog dela prvenstva, pa shodno tome i ocene prvih 15 mečeva. Svakako ne sme da se zaboravi činjenica da su Baranđani prošlu godinu napravili izlet u Drugu južnobanatsku ligu i da su povratkom u viši rang zauzeli poziciju koja im garantuje još godinu dana igranja u Prvoj južnobanatskoj ligi.

Piše: IGOR VUJIĆ

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije