Sajam sporta: SEFKERINSKI “ZMAJEVI” ODUŠEVILI MINISTRA UDOVIČIĆA I ŠOŠTARA

26/11/2017

u SPORT

SEFKERINSKI “ZMAJEVI” ODUŠEVILI MINISTRA UDOVIČIĆA I ŠOŠTARA
Beograd, 25. novembar 2017;
Šesti po redu međunarodni sajam sporta koji se održao pod sloganom “Srbija zemlja sporta” privukao je veliki broj najmlađih, budućih šampiona. Ove godine je oko 150 saveza učestvovalo na manifestaciji kojoj je cilj promocija uspeha naših sportista na raznim takmičenjima, prikaz pregršta medalja koje su osvojili u raznim disciplinama, ali i zdrav život i motivacija za najmlađe.

Za ljubitelje sporta bila je to prilika da uživo vide neke od junaka srpskog sporta, a za učesnike još jedna šansa da pokažu umeće.

A učesnici su upravo budući šampioni…

Fudbal, košarka, odbojka, tenis… Svi se motaju oko ovih štandova, ne bi li ugledali nekog reprezentativca. Tamo kod štanda Teniskog saveza Srbije okupilo se najviše dece. Šuškalo se među posetiocima da će Novak Đoković doći, jer svi znaju da je u Srbiji. Nisu dočekali šampiona, ali su na sajmu i te kako imali šta da vide.

Među atraktivnijima su parteri borilačkih sportova. Prolazivši pored dela dvorane koja je bila dodeljena borcima nemoguće je bilo ne zapaziti svetsku prvakinju u kik-boksu Teodoru Manić. Najbolja srpska kik-bokserka pozdravila se sa kolegama iz “Dragona”, pa je usledilo i fotografisanje za uspomenu.

Veliku pažnju privukli su gosti iz Indonezije sa njihovom drevnom borilačkom disciplinom. Vežbe na parteru izvodili su karatisti, rvači, džudisti, a onda su na red došli i kik-bokseri iz sefkerinskog kluba “Dragon”. Na tatami su istrčali Uroš Janjić, Goran Mihajlović, Filip Milićev, Anita Stankov, Nemanja Detki, Dejan Vaić, Aleksa Stankov, Luka Petrov, Marko Stanković i Ilija Stojkov predvođeni trenerom, ali i još uvek aktivnim kik-bokserom Nikolom Stankovim. Samouvereno su počeli da prezentuju borilačku veštinu što je izazvalo veliko interesovanje gledalaca.

Predsednik Kik-boks saveza Srbije Borislav Pelević na štandu je ugostio ministra omladine i sporta Vanju Udovičića i predsednika Sportskog saveza Srbije Aleksandra Šoštara, koji su sa oduševljenjem posmatrali vežbe koje su izvodili takmičari “Dragona” i njihovi vršnjaci iz još jednog kluba. U poseti su bili i predstavnici evropske organizacije za Univerzitetski sport EUSA.

Uspešna misija – svakako. Sport je ponovo pobedio.

Piše: IGOR VUJIĆ

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Radnički bez bodova na domaćem terenu BARANDA, 15. april 2024 – Radnički je nastavio niz loših rezultata i u poslednja tri meča i od mogućih devet bodova osvojio je samo jedan. Ovog puta Baranđani su na domaćem terenu izgubili od Sloge iz Banatskog Novog Sela...

Fudbal: Tempo preuzeo lidersku poziciju u drugoligaškom karavanu

Fudbal: Tempo preuzeo lidersku poziciju u drugoligaškom karavanu

Tempo preuzeo lidersku poziciju u drugoligaškom karavanu SEFKERIN / SAKULE, 15. april 2024 – Sefkerinci su iskoristili kiks Borca i preuzeli lidersku poziciju Druge južnobanatske lige zapad. TEMPO (Sefkerin) – BSK Bavanište 1:0 (0:0); Minimalnom pobedom Sefkerinci su...

Sakulski strelci na drugom Kupu Srbije

Sakulski strelci na drugom Kupu Srbije

SAKULE, 15. april 2024 - Na novoizgrađenom strelištu "Strelac" Gajdobra, koje po projektu obećava da će postati najbolje u Evropi, 13. i 14. aprila takmičilo se 95 najboljih strelaca pojedinaca, odnosno 21 ekipa. Pored velikog broja profi strelaca i ekipa ostvaren je...

najnovije

najčitanije