Paketi hrane i brašna za socijalno ugroženo stanovništvo: U AKCIJI PODELJENO 300 PAKETA (VIDEO)

25/11/2017

U AKCIJI PODELJENO 300 PAKETA
Opovo, 24. novembar 2017;
[vsw id=”y72TaKz46_M” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
U organizaciji Crvenog krsta Opovo i uz podršku lokalne samouprave i mesnih zajednica tokom ove nedelje u sva četiri opštinska mesta sprovedena je akcija raspodele paketa sa hranom i brašnom za socijalno ugrožene porodice.

Ukupno je uručeno 300 paketa od čega 61 u Sakulama, 55 u Barandi, 76 u Sefkerinu i 108 u Opovu. Paketi su obezbeđeni iz robnih rezervi AP Vojvodine.

Ispred Centra za socijalni rad Opovo Magdalena Arnold je istakla posebnu zahvalnost lokalnoj samoupravi koja je organizovala raspodelu nastavljajući strategiju aktivne socijalne politike.

– Na ovaj način se vidi da naša lokalna samouprava i dalje vodi aktivnu socijalnu politiku. Obezbedili su raspodelu u sva četiri opštinska mesta i time olakšali korisnicima Centra za socijalni rad, a takođe bih se zahvalila i lokalnoj organizaciji Crvenog krsta, poručila je Magdalena Arnold.

Akcije su sprovedene u objektima mesnih zajednica, osim u Opovu gde se raspodela paketa vršila u magacinu Crvenog krsta. U svim akcijama učestvovali su i pomagali članovi saveta mesnih zajednica, kojima je koordinirao pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević, u ime mesnih zajednica za naš portal izjavio je dao predsednik saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin.

– Crveni krst je organizovao podelu paketa za socijalno ugrožene građane, a Mesna zajednica Baranda je maksimalno pomogla kako građani ne bi morali da idu u Opovo čime je izbegnuta gužva ali i troškovi prevoza. U Barandi je podeljeno 55 paketa, sigurno je da su potrebe daleko veće ali toliko je iz robnih rezervi opredeljeno. Za one starije i bolesne koji nisu mogli doći, mi ćemo organizovati distribuciju do njihovih domova, rekao je Vujčin.

Magdalena Arnold najavljuje nove humanitarne akcije lokalne samouprave do kraja godine, kao i set novih usluga Centra za socijalni rad.

– Uskoro će biti i podela drva za ogrev za socijalno ugrožene kategorije, a krajem ove i početkom naredne godine biće licencirana usluga socijalne zaštite – lični pratilac deteta i usluga gerontodomaćica, čime će biti omogućeno zapošljavanje još sedam novih radnika, tako da će svi korisnici koji imaju potrebu za ove dve usluge biti pokriveni, izjavila je Magdalena Arnold.

Kao što smo čuli potrebe za humanitarnim paketima bile su veće ali na raspolaganju je bilo 300 paketa. Spiskovi za raspodelu pravljeni su na osnovu kriterijuma socijalne ugroženosti, tako da su prednost imale porodice sa dvoje i više dece, starije osobe od 65 godina i invalidi.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije