Nagrade za uspešne učenike i studente: JELENA CICVARIĆ I ALEKSANDAR ĐEKIĆ NAGRAĐENI ZA SVOJE USPEHE (VIDEO)

24/11/2017

JELENA CICVARIĆ I ALEKSANDAR ĐEKIĆ NAGRAĐENI ZA SVOJE USPEHE
Opovo, 24. novembar 2017;
[vsw id=”V3hAa_ACsbQ” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Na predlog predsednika opštine, Opštinsko veće Opštine Opovo donelo je Odluku o nagrađivanju Jelene Cicvarić i Aleksandra Đekića iz Sefkerina za uspehe koje postižu tokom školovanja. Da podsetimo, Jelena Cicvarić je učenica osmog razreda posebnog programa za nadarene učenike u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu i aktuelni državni prvak iz fizike u svojoj generaciji, dok je Aleksandar Đekić student pete godine medicine sa prosečnom ocenom 9,80.

Tim povodom predsednik opštine dr Zoran Tasić danas je u svom kabinetu primio Jelenu i Aleksandra, kojima je i zvanično uručio rešenja o nagrađivanju. Svako od njih dobio je po 30.000 dinara, ali kako je tokom razgovora predsednik opštine naveo, lokalna samouprava će se potruditi da im pruži podršku i u budućnosti, bilo da su u pitanju takmičenja ili usavršavanja.

Jelena i Aleksandar su prijatno iznenađeni pažnjom koju su dobili od lokalne samouprave i ističu značaj obrazovanja.

– Vrlo mi je drago što je predsednik opštine primetio naš trud, ja ću se potruditi da nastavim i dalje da radim i da učim, jer kako je predsednik rekao – znanje se uvek isplati, bila je kratka i koncizna Jelena Đekić.

– Zahvaljujem se predsedniku opštine na divnom gestu koji je pokazao prema meni i Jeleni, jer je na taj način, ovom simboličnom nagradom, čiji značaj nije materijalan, nego više što je neko obratio pažnju na učenike i studente koji uče i koji su vredni, naš rad je dobio satisfakciju i na taj način promovisan, a i mi sami promovišemo one prave vrednosti koje trebaju mladi da imaju i na taj način pokažemo da treba ulagati u obrazovanje jer ima jako puno mladih u našoj opštini koji su dobri učenici i studenti, rekao nam je budući lekar Aleksandar Đekić.
Predsednik opštine se interesovao za detalje u vezi njihovog školovanja, usklađivanja obaveza, hobijima, planovima za budućnost, a obrazovanje mladih vidi kao osnovu prosperiteta naše opštine.

– Danas mi je izuzetna čast što sam imao priliku da primim dva izuzetna deteta, odlična đaka, studenta. Govorim o Jeleni i Aleksandru, koji postižu vrhunske rezultate, Aleksandar sa prosekom 9,80 na Medicinskom fakultetu i Jelena koja je nakon šestog razreda upisala Matematičku gimnaziju. Želeo sam lično sa njima da se upoznam. Opštinsko veće je donelo odluku o njihovom nagrađivanju i to je simboličan način da lokalna vlast nagradi mladost i obrazovanje i da pošalje jednu vrlo jasnu poruku da se obrazovanje isplati. Nadam se da ću imati priliku da ispratim do kraja školovanje ova dva deteta i ovom prilikom sam im ponudio pomoć u daljem školovanju, lično kao predsednik opštine ali i ispred lokalne samouprave, poručio je Tasić
  Poruka koju šalju lokalna samouprava i ovi mladi ljudi vrlo je jasna. Ulažite u sebe i svoje znanje i obrazovanje jer je to jedini način uspeha i napretka.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije