Efikasnije sprovođenje lokalnih i javnih politika: POLA MILIONA DINARA ZA IZRADU NOVE STRATEGIJE LOKALNO ODRŽIVOG RAZVOJA

24/11/2017

POLA MILIONA DINARA ZA IZRADU NOVE STRATEGIJE LOKALNO ODRŽIVOG RAZVOJA
Novi Sad, 24. novembar 2017;
Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je ugovore u vrednosti od 8 miliona dinara predstavnicima 13 gradova i opština, među kojima je i Opovo, a koji su ostvarili pravo na sredstva putem konkursa za sufinansiranje projekata lokalnih samouprava za unapređenje izrade i sprovođenje efikasnih regionalnih i lokalnih javnih politika.

Sredstva koja se opredeljuju putem ovog konkursa podrazumevaju efikasnije sprovođenje lokalnih i javnih politika, što takođe znači izradu novih strateških planova i reviziju budućih.

Ugovor, koji je potpisao zamenik predsednika opštine Miloš Markov odnosi se na sprovođenje projekta „Izrada strategije lokalno održivog razvoja opštine Opovo za period 2018 – 2023.

– Stari dokument strategije lokalno održivog razvoja opštine Opovo ističe ove godine i zato je neophodna izrada novog dokumenta. Bez strategije lokalno održivog razvoja mi ne možemo aplicirati na konkursima Pokrajine, Republike i evropskih fondova, tako da ćemo realizacijom ovog projekta i izrade dokumenta strategije lokalnog razvoja imati osnovu za nova apliciranja i povlačenja konkursnih sredstava za realizaciju projekata u narednom periodu, kaže se u saopštenju kabineta predsednika opštine.

Opštini Opovo su za realizaciju ovog projekta odobrena sredstva u iznosu od 513.860 dinara

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije