Humanost kao prioritet lokalne samouprave: POMOĆ ZA BAKU MARIJU IZ SEFKERINA (VIDEO)

23/11/2017

POMOĆ ZA BAKU MARIJU IZ SEFKERINA
Sefkerin, 23. novembar 2017;
[vsw id=”T_KSNktx1ZY” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Praksa „Otvorenih vrata“ s jedne strane ima izuzetan humani karakter, ali s druge strane ima izuzetnu težinu jer treba „presuditi“ kome je pomoć najpotrebnija kada su sredstva i mogućnosti ograničeni. U takvoj konstelaciji za onog ko odlučuje uvek je najteže jer treba usaglasiti racionalno i emotivno.

Jedan od onih slučajeva kad se život poigra sa nečijom sudbinom i kada ne možete ostati ravnodušni, jeste muka jedne starice iz Sefkeina koja je spletom životnih okolnosti ostavljena sama i bez sredstava za egzistenciju.

Baka Marija Milosavljević ima 78 godina. Sama je, udovica, a pre desetak godina je ostala i bez sina. Živi na ivici egzistencije, kao podstanar odakle treba da se iseli do proleća jer je kuća u kojoj živi prodata. Baka Marija je na Otvorena vrata u kabinet predsednika opštine došla zbog potrošnje vode koja je bila prevelika i koju nije mogla da plati, kao i nešto tople odeće za predstojeće zimske mesece. Predsednik opštine dr Zoran Tasić odmah je stupio u kontakt sa direktorom komunalnog preduzeća Draganom Živkovićem i još istog dana ekipa JP „Mladosti“ izašla je na intervenciju sredila instalacije i zamenila vodomer. Međutim, upoznavši se sa situacijom ove „hrabre“ starice predsednik opštine je danas zajedno sa predsednicom Komisije za zahteve građana Jasnom Godošev posetio Mariju Milosavljevića i uručio pomoć u vidu paketa hrane i zimske odeće.

Baka Marija je sa zahvalnošću primila pomoć koja će joj puno značiti tokom predstojeće zime.

–  Tražila sam pomoć da bih dobila zimsku odeću, a evo sad sam dobila i hrane i sve ono što mi je potrebno. Ova pomoć mi znači jako puno i svima se puno zahvaljujem, kroz suze nam je rekla baka Marija.

Predsednica Komisije za ocenjivanje zahteva građana Jasna Godošev ističe da je praksa „Otvorenih vrata“ dobila svoj parvi smisao i drugačiju formu od one na početku.

– Kao neko ko svakodnevno razgovara sa građanima mogu odgovorno da tvrdim da je praksa „Otvorenih vrata“ predsednika opštine, sada, posle godinu dana, dobila svoj pravi smisao i malo drugačiju formu od one na početku projekta. Građani, upravo na ovoj adresi traže rešenja za svoje probleme. Kao predsednik Komisije za ocenjivanje zahteva građana moram da kažem da je problema mnogo, da nismo u mogućnosti da svaki problem rešimo, jer prosto mnogi problemi nisu u nadležnosti predsednika opštine ali trudimo se da budemo tu i pomognemo koliko možemo, ako nikako drugačije onda bar da saslušamo. Ali kada vrata otvori stara žena, bolesna, koja pritom živi sama, u veoma teškoj ekonomskoj situaciji, prosto, ne možemo da ostanemo ravnodušni, izjavila je nakon posete Jasna Godošev.

Ovo nije prvi put da lokalna samouprava i predsednik opštine pomažu socijalno ugrožene, posebno staračka domaćinstva ili pojedince, samohrane majke, bolesne i nemoćne. Nekad je to u paketima hrane, nekad u lekovima ili odeći i ogrevu. Kako ističu u kabinetu predsednika ima zahteva koji su nerealni i ponekad neargumentovani, ali za ovakve slučajeve – stare, nemoćne i bolesne, lokalna samouprava je uvek tu da pomogne.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije