Regionalni centar za ekonomski razvoj „Banat“: SEDNICA U ČUBURSKOJ KASINI

28/03/2014

SEDNICA U ČUBURSKOJ KASINI
DSC_0008Opovo, 28. mart 2014
Odušvljeni ambijentom i atmosferom Barande i filmskog studija, umesto po predviđenom protoloku u konferencijskoj sali u Hotela „Stari Banat“, članovi Regionalnog centra za razvoj Banata redovnu sednicu su održali u Čuburskoj kasini, odnosno filmskom studiju u Barandi.

Prema predviđenom programu učesnici sednice su se okupili u zgradi Opštine Opovo odakle su se svi zajedno uputili u filmski srudio u Barandi gde im je domaćin pored predsednika opštine Milorada DSC_0016Soldatrovića bio producent filma „Montevideo, bog tevideo“ Goran Bjelogrlić. Veoma impresionirani viđenim, kao i dočekom uz orkestar „Opovački tamburaši“, 19 predsednika i predstavnika lokalnih banatskih samouprava odlučili su da redovnu sednicu Regionalnog centra za ekonomski razvoj Banata održe na terenu, tj. u ambijentu filmskog studija „Montevideo, bog te video“.

Regionalni centar za ekonomski razvoj „Banat“ postoji već 10 godina. Osnivači centra su svih 19 lokalnih samouprava Banata, Vlada Vojvodine , tri DSC_0031privredne komore, nekoliko nevladinih organizacija i dve velike privredne kompanije, a prilikom osnivanja Centar je imao veliku podršku od strane delegacije Evropske Unije. Cilj osnivanja Centra je da se sve lokalne samouprave okupe oko zajedničkih projekata i ideja u cilju drštveno – ekonomskog razvoja Banata.

– U prethodnih desetak godina u saradnji sa lokalnim samoupravama , uključujući i Opštinu Opovo, koja je danas domaćin, uradili smo na stotine projekata, što sa domaćim, što sa DSC_0040donatorima iz evropske Unije, izjavila je direktorka centra Irena Živković, dodavši da je trenutno aktuelno nekoliko projekata koji se pre svega odnose na turističke potencijale Banata i da je naša opština u ozbiljnoj konkurenciji kada je u pitanju ova grana privrede.

Goran Bjelogrlić je istakao značaj turizma u Banatu i rekao da je Banat, a posebno ovaj deo Banata, jedna neotkrivena destinacija koja tek čeka svoju punu afirmaciju.

DSC_0048– Sa serijom „Vratiće se rode“ mi smo otkrili tek deo tog miljea, a nastavićemo sa novim filmskim projektima koje ćemo raditi krajem ove i početkom naredne godine, smatra Goran Bjelogrlić. Filmovi su puno učinili u promociji Banata i našeg kraja, a nadamo se da će tako biti i ubuduće. Mnogo toga zavisi od finansija pa se tako nadamo da će i saradnja sa Regionalnim centrom za ekonomski razvoj Banat dati određene rezultate.

Predsednik opštine mr Milorad Soldatović i ovom prilikom ističe da lokalna samouprava u svakoj prilici koristi mogućnost da promoviše svoje turističke potencijale.

DSC_0048– S obzirom da je strategija Opštine Opovo razvoj turističkih potencijala i njihovih sadržaja, ova prezentacija je upravo to što želimo da pokažemo. Činjenica je da scenografija filma „Montevideo, bog te video“  privlači posetioce i doprinosi afirmaciji naše lokalne zajednice i mi to vidimo kao jedan od značajnih segmenata u turističkoj ponudi Barande i cele naše opštine. Svakako film je dobar potencijal naše male sredine, zaključio je Soldatović.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije