“Put ka Olimpijskim igrama 2024/2028”: OPOVO NA SPORTSKOM SEMINARU NA FRUŠKOJ GORI

20/11/2017

OPOVO NA SPORTSKOM SEMINARU NA FRUŠKOJ GORI
Opovo, 20. novembar 2017;
Dvodnevni seminar pod nazivom “Put ka Olimpijskim igrama 2024/2028” održan je 17. i 18. novembra u Centru za privredno tehnološki razvoj “CePTOR” na Fruškoj Gori u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Na predlog člana Opštinskog veća zaduženog za sport Steve Stankova opovački sportski savez predstavljao je Igor Vujić.

Pored eminentnih stručnjaka i predavača iz oblasti sporta, seminaru su prisustvovali predstavnici resornog sekretarijata za sport i omladinu na čelu sa sekretarom Vladimirom Batezom, koji je u uvodnom delu pozdravio prisutne.

Prvog dana seminara dr Dragan Atanasov i dr Milorad Dokmanac govorili su na temu “Razvoj sporta Vojvodine”. Atanasov je veliku pažnju posvetio strategiji sporta i odnosu sportiste sa trenerom i institucijama, dok je Dokmanac pričao o putu šampiona na primeru olimpijskog prvaka Davora Štefaneka.

Poslepodnevno predavanje bilo je o budućoj Letenci (izletište za decu gde se održava škola u prirodi i sportski kampovi) koja će biti izgrađena na temeljima stare i sadržaće sve potrebne prateće objekte, hotel, paviljone, restoran, sportsku multifunkcionalnu dvoranu i terene na otvorenom. Prema rečima Vladimira Bateza Letenka bi trebalo da bude jedna od najmodernijih dečijih kampova u Evropi, a u izgradnju će se krenuti već početkom naredne godine.

Drugog dana na temu “Detekcija talenata i ekcentrični trening i dijagnostika treniranosti” govorili su profesori dr Sergej Ostojić i dr Marko Stojanović.

Seminar je bio prilika za sve učesnike da se bolje upoznaju sa sistemom funkcionisanja lokalnih sportskih saveza, sa radom sa mlađim sportistima i njihovim razvojnim putem. Takođe se dosta razmatralo i o strategiji sporta na duži period, ali i o vrstama treninga koji su veoma bitni u oporavku sportiste od povreda.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije