Ministar Zoran Đorđević u poseti Opštini Opovo: NA RASPOLAGANJU BROJNI KONKURSI ZA UDRUŽENJA I USTANOVE (VIDEO)

18/11/2017

NA RASPOLAGANJU BROJNI KONKURSI ZA UDRUŽENJA I USTANOVE
Baranda / Opovo, 18. novembar 2017;
[vsw id=”wB2tpUBAjGM” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Tokom današnje posete Opštini Opovo, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević obišao je Barandu i Opovo, gde se zajedno sa predsednikom Opštine Opovo dr Zoranom Tasićem i načelnicom Južnobanatskog upravnog okruga Danijelom Lončar susreo sa predstavnicima udruženja i ustanova koje su pod ingerencijom njegovog ministarstva.

U Barandi ministra i predstavnike lokalne samouprave i Južnobanatskog upravnog okruga dočekali su članovi Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo čije se prostorije nalaze u ovom poznatom filmskom selu. Predsednik udruženja Sava Lazin upoznao je ministra Đorđevića sa radom Udruženja i projektima koje planiraju da realizuju u narednom periodu. U veoma neposrednom razgovoru i razmeni informacija vrlo brzo je uokvirena strategija buduće saradnje ministarstva, lokalne samouprave i Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara.

Nakon Barande obilazak se nastavio u Opovu gde je ministar posetio Centar za socijalni rad, dok je u kabinetu predsednika opštine održan zajednički sastanak na kojem je predsednik opštine dr Zoran Tasić upoznao ministra sa aktivnom socijalnom politikom na lokalu, a direktorka Centra za socijalni rad Jelena Bjelica sa radom ustanove. Na sastanku su precizirane aktivnosti u smeru lokalna samouprava – ministarstvo.

Ministar Zoran Đorđević ističe da je poseta Opovu u skladu sa aktivnostima Ministarstva da obilazi lokalne samouprave i ustanove na nivou opštine.

– Danas smo posetili Centar za socijalni rad i Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara. Želja nam je da svima pomognemo. Cilj nam je bio da vidimo u kakvim uslovima rade i koje probleme imaju, a Ministarstvo je uvek spremno da pomogne. Videli smo da Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara učestvuje na konkursima sa svojim projektima i mi tu možemo puno da im pomognemo kada su u pitanju projekti Ministarstva. Pričali smo na tu temu i očekujemo da apliciraju na konkursima u 2018. godini i mislim da će realizacija tih projekata pomoći tim ljudima da njihov život olakša s jedne strane, ali i da budu prepoznatljivi i društveno korisni, odnosno da mogu da budu deo društvenog života Opštine Opovo, izjavio je ministar Đorđević.

Kada je u pitanju Centar za socijalni rad ministar razgovaralo se o aktivnostima na projektima gerontodomaćica i brige o deci gde će Ministarstvo pomoći da budu licencirani, a zatim kao Ministarstvo i država pomoći da se ti projekti finansiraju, što će olakšati realizaciju ovih projekata i lokalnoj samoupravi omogućiti da sredstva nameni za druge socijalne programe.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić aktivnu socijalnu politiku navodi kao jedan od najvažnijih strateških ciljeva lokalne samouprave.

Današnjom posetom ministra Đorđevića i članova njegovog kabineta imamo jasnu potvrdu da aktivna socijalna politika koju lokalna samouprava vodi poslednjih godinu i po dana dobra, dobili smo pohvalu, ali i male kritike i smernice da neke stvari ispravimo. Ja se iskreno nadam da će Centar za socijalni rad, kao i Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara aplicirati na konkrsima Ministarstva naredne godine i da će lokalna samouprava ovom aktivnom socijalnom politikom, koja i jeste jedan od postulata Vlade Republike Srbije, nastaviti dalje da radi u istom smeru i naravno u interesu svih građana, poručio je predsednik Opštine Opovo.

Poseta ministra Đorđevića ima veliki značaj za Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara i Centar za socijalni rad Opovo gde ističu da će se realizacijom novih projekata o kojima su razgovarali njihov rad i aktivnosti značajno poboljšati.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije