Druženje lovaca iz celog regiona: VELIKA AKCIJA BARANĐANSKIH LOVACA

18/11/2017

VELIKA AKCIJA BARANĐANSKIH LOVACA
Baranda, 18. novembar 2017;
U organizaciji Lovačkog društva „Šnjep“ iz Barande i uz podršku Opštinskog lovačkog udruženja Opovo, prošle nedelje je organizovana velika lovačka akcija i druženje u okviru kojeg su lovci iz više okolnih društava izašli na baranđanske terene.

Konkretno, u pitanju je bila hajka na divlje svinje čija je prekomerna populacija ove sezone nanela velike štete na poljoprivrednim gazdinstvima Opštine Opovo.

U akciji je učestvovalo preko 70 lovaca, a pored domaćina i članova opštinskih lovačkih društava – Ždral (Sakule), Fazan (Opovo) i Slobodan Radišić (Sefkerin), došli su gosti iz Knićanina, Perleza, Farkaždina, Čente, Botoša, Zrenjanina, Pančeva i Beograda.

Hajka je organizovana na Agrosovim parcelama kukuruza i kako je u pitanju težak teren, domaćin je veoma vodio računa o organizaciji lova i pogona, uz striktno pridržavanje pravila. Isterano je puno svinjske divljači ali je odstreljena samo jedna divlja svinja.

– Jedan od primarnih ciljeva ovog velikog lovačkog okupljanja je bio pre svega druženje i upoznavanje sa našim lovačkim društvom i opštinskim udruženjem, kao i samom Opštinom Opovo. U ime društva zahvaljujem se na podršci firmi Agros i Hotelu „Stari Banat“ i naravno lokalnoj samoupravi bez čije pomoći ni jedno društvo ne bi moglo da funkcioniše i opstane, izjavio je predsednik Lovačkog društva „Šnjep“ Aleksandar Veselinov.

Gosti su na račun domaćina izneli niz pohvala jer su ugošćeni kao retko gde, a nakon lova druženje je nastavljeno u Hotelu „Stari Banat“ u Opovu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije