XIII sednica Skupštine opštine Opovo: USVOJEN ČETVRTI OVOGODIŠNJI REBALANS OPŠTINSKOG BUDŽETA

17/11/2017

USVOJEN ČETVRTI OVOGODIŠNJI REBALANS OPŠTINSKOG BUDŽETA
Opovo, 17. novembar 2017;
Centralna tema današnje sednice lokalnog parlamenta bio je četvrti ovogodišnji rebalans opštinskog budžeta. Izvestilac ove tačke dnevnog reda bio je rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo Slavko Mančev, koji je tom prilikom rekao da se predloženim izmenama i dopunama odluke o budžetu Opštine Opovo vrši se usklađivanje prihoda, primanja,  rashoda i izdataka budžeta Opštine Opovo, na višem nivou u odnosu na prethodni plan. Osnovni razlog za donošenje rebalansa jeste otvaranje nove apropriajcije za projekat „Izgradnje lokalnog puta Opovo – Debeljača faza III i IV“, za koju su odobrena transferna sredstva od strane Uprave za kapitalna ulaganja APV u iznosu od 117.448.672,56 dinara. Pored toga odobrena su sredstva i za izradu projekta radne zone u Sakulama u iznosu od 748.800 dinara, kao i sredstva za završetak projekta sanacije i adaptacije ambulante Sefkerin u iznosu od 2.461.107,86 dinara (aneks ugovora). Takođe, nakon analize realizovanog budžeta u prva tri kvartala i procene potrebnih sredstava do kraja 2017. godine, kod budžetskih korisnika izvršena su preusmeravanja planiranih sredstava.

Pored rebalansa budžeta odbornici su usvojili Plana detaljne regulacije bloka 27 naselja Opovo; Odluku o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog profesionalnog upravnika i Izveštaja o radu PU ”Bambi” Opovo za radnu 2016/2017. godinu.

Odlukom o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog profesionalnog upravnika utvrđuje se minimalni iznosi koje su vlasnici posebnih delova zgrada (stanovi, garaže, itd) dužni izdvojiti na ime tekućeg, kao i investicionog održavanja zgrada koje se nalaze na teritoriji Opštine Opovo, kao i utvrđivanje naknade koje plaćaju vlasnici posebnih delova zgrada u slučaju postavljanja profesionalnog upravnika od strane lokalne samouprave kao vid prinudne mere. Stupanjem na snagu ove Odluke vlasnici posebnih delova zgrada dužni su plaćati sledeće iznose: minimalan iznos tekućeg održavanja zgrada u iznosu od 300,00 dinara mesečno; minimalan iznos izdvajanja na ime troškova investicionog održavanja zajedničkih delova zgrada u iznosu od 250,00 dinara mesečno, dok je u slučaju prinudnog postavljanja profesionalnog upravnika određen iznos naknade od 300,00 dinara mesečno.

Umesto Zorana Markovića iz Opova za člana Saveta za urbanizam, građevinarstvo, stambenu i komunalnu delatnost i zaštitu životne sredine imenovan je Živica Babin iz Barande, dok je umesto Vukašina Milosavljevića iz Opova za člana Komisije za ravnopravnost polova i mlade imenovana Aleksandra Savić iz Sefkerina.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije