Sportski vikend: BORAC DOČEKUJE CEMENT, RADNIČKI GOSTUJE VOJVODINI, “PARNA MAŠINA” ČEKA KOŠARKAŠE

10/11/2017

u SPORT

BORAC DOČEKUJE CEMENT, RADNIČKI GOSTUJE VOJVODINI, “PARNA MAŠINA” ČEKA KOŠARKAŠE
Opovo, 10. novembar 2017;
Jesen je već uveliko odmakla, pa su tako timovi iz pojedinih sportova otišli na zasluženi odmor. Fudbaleri Omladinca (četvrto mesto)  i Tempa (deveto mesto) završili su polusezonu u Drugoj južnobanatskoj ligi, omladinci su takođe na odmoru. Polusezonu su završile i rukometašice Mladosti, koje su posle sedam kola na petoj poziciji Druge lige Sever, grupe Banat.

FUDBAL

SRPSKA LIGA VOJVODINA, 13. kolo

Sakule, nedelja 13:00h: Borac – Cement (Beočin)

Borac je u poslednje dve utakmice upisao samo bod, što sigurno ne zadovoljava ekipu koja ima ambiciju da se plasira u Prvu ligu. Prvi sezonski poraz Bečeja od drugoplasiranog Dinama pokazao je da će trka za viši rang ipak biti interesantna (Bečej nanizao 11 pobeda pre poraza). To daje za pravo  trećeplasiranim Sakuljanima da ravnopravno učestvuju u trci, a šansu da se dokažu imaće u poslednjem kolu jesenjeg dela kada na “Svetog Nikolu” dolaze Bečejci. Međutim, pre toga naši fudbaleri imaju još dva meča. Kako bi meč sa Bečejom imao epitet derbija, prvo moraju da ostvare dobre rezultate protiv Cementa i na gostovanju protiv Odžaka.

Cement prvi dolazi u Sakule. Ekipa iz Bečeja dobro je počela sezonu, ali je na poslednjih pet mečeva uz pobedu zabeležila četiri poraza. Sakule trenutno ima 24 boda, tri manje od Dinama i devet od Bečeja.

PRVA JUŽNOBANATSKA LIGA, 12. kolo

Crvena Crkva, nedelja 13:30h: Vojvodina – Radnički (Baranda)

Radnički iz Barande upisao je četiri pobede i poraz na poslednjih pet utakmica. Ulogu favorita imaće i u Crvenoj Crkvi protiv ekipe koja je postigla samo četiri gola u sezoni i još uvek nije osetila slast pobede. Međutim, nikako ne sme da se zanemari podatak da Vojvodina ima pet nerešenih utakmica (tri kod kuće) i da su primili 16 golova (Radnički primio 17).

KADETSKA LIGA JUŽNOG BANATA – ZAPAD I PRVA PIONIRSKA LIGA JUŽNOG BANATA

Utakmice koje je trebalo da igraju pioniri i kadeti Borca iz Sakula i pioniri Radničkog iz Barande  odložene su za naredni vikend.

KOŠARKA

DRUGA SRPSKA LIGA, 7. kolo

Pećinci, subota 19:00h: Lokomotiva 2016 – Opovo 99

Ubedljiva pobeda protiv Rume razlog je da opovački košarkaši u još boljoj atmosferi dočekaju naredni meč. Opovo 99 gostuje Lokomotivi, koja je bez pobede i zakucana za dno tabele. Dosadašnji mečevi pokazali su da tim iz Pećinaca još uvek nije dorastao ovom rangu takmičenja. Prosečno su gubili 40 razlike u prvih šest mečeva, istina tom proseku je doprineo poraz od Železničara od neverovatnih 108 razlike. Sve ovo daje Opovu ulogu favorita, ali mečevi se ipak dobijaju na terenu.

Mlađe kategorije KSV

MLAĐI PIONIRI KSV, 7. kolo

Opovo, nedelja 16:00h: Opovo 99 – Virtus Basket (Pančevo)

Najmlađa takmičarska selekcija Opova 99 dočekuje najslabiju ekipu Virtus Basket, koja još uvek nije ostvarila pobedu. U prvom ovosezonskom meču Opovo je u Pančevu pobedilo Virtus 38:19, pa bi sve sem ubedljive pobede na domaćem parketu bio neuspeh.

PIONIRI KSV

Pioniri su slobodni u predstojeća dva kola.

KADETI KSV, 6. kolo

Kikinda, nedelja 10:00h: Velika Kikinda – Opovo 99

Obe ekipe doživele su ubedljive poraze u prethodnom kolu. Izjednačeni su i u kategoriji pobeda sa po jednom u sezoni, tako da će duel u Kikindi biti derbi, a pobednik će svakako imati bolju poziciju u nastavku prvenstva.

Mlađe kategorije KSB

MLAĐE PIONIRKE, 3. kolo

Mladenovac, nedelja 14:10h: BB Basket – Agros Basket (Opovo)

PIONIRKE, 3. kolo

Beograd, subota 20:30h: Beko – Agros Basket 1 (Opovo)

Agros Basket 2 je slobodan.

Posle pauze zbog obaveza u reprezentacijama Srbije za mlađe kategorije, mlađe pionirke i pionirke nastavljaju takmičenje.

Pionirke će u derbiju drugoplasirane i trećeplasirane ekipe gostovati Beku, dok će mlađe pionirke gostovati u Mladenovcu.

Piše: IGOR VUJIĆ

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije