Sportski vikend: JUBILEJ OMLADINCA, BORAC POKRAJ DUNAVA, DERBI RADNIČKOG U BARANDI  

03/11/2017

u SPORT

JUBILEJ OMLADINCA, BORAC POKRAJ DUNAVA, DERBI RADNIČKOG U BARANDI
Opovo, 3. novembar 2017;
Kada su u pitanju seniorske ekipe ovog vikenda na domaćim terenima fudbal u Opovu i Barandi, kao i rukomet u Opovu, dok će se u mlađim kategorijama igrati fudbal u Barandi i Sakulama, a košarka u Opovu.

FUDBAL:

Opovo, nedelja 13:00h: Revijana utakmica fudbalera Omladinca

Posle završenog jesenjeg dela sezone fudbaleri Omladinca organizovaće revijalnu utakmicu. Igrači prvog tima i omladinci međusobno će se podeliti u dve ekipe i odigrati utakmicu kojom će obeležiti 90 godina postojanja kluba. Iz kluba su najavili da su se odlučili da ne prave veću proslavu, već da se jubilej obeleži u okviru kluba, kako bi se uštedele pare za nastavak prvenstva.

SRPSKA LIGA VOJVODINA, 12. kolo

Novi Banovci, subota 13:30h: Omladinac – Borac (Sakule)

Deset bodova zaostatka Borca za prvoplasiranim Bečejom izgleda mnogo. Međutim, takmičenje u Srpskoj ligi još nije ni na polovini, ostalo je 19 kola. Ovo i dalje daje za pravo najboljem opštinskom timu da se nada da može da se uključi u trku sa nepobeđenim Bečejcima. Prethodno kolo fudbaleri iz Sakula moraju što pre da zaborave, poraz od Radničkog iz Zrenjanina gurnuo ih je na treću poziciju sa bodom manje od Dinama iz Pančeva. Sakuljani će u Banovcima igrati da nadomeste kiks iz prethodnog kola, za povratak na drugo mesto ili smanjenje bodova za Bečejom. O čemu se radi, u narednoj rundi se sastaju upravo prvoplasirani Bečej i drugi Dinamo. To znači da naši fudbaleri imaju šansu da pobedom poprave saldo na tabeli.

PRVA JUŽNOBANATSKA LIGA, 11. kolo

Baranda, nedelja 14:00h: Radnički – Strela (Ivanovo)

Poraz u Grebencu ostavio je Radnički na sedmoj poziciji na tabeli. Pobedom Strela je došla do osmog mesta, tako da će naredni međusobni duel  timova iz Barande i Ivanova poneti epitet derbija. Vojvodina iz Seleuša i Partizan iz Uljme su pobedama u prethodnom kolu pobegli Radničkom na četiri poena. Strela je u seriji od tri trijumfa, dok su Baranđani pre poraza od Vulturula takođe  nanizali tri pobede.

DRUGA JUŽNOBANATSKA LIGA ZAPAD – GRUPA SEVER

Posle devet kola timovi iz Druge južnobanatske lige Zapad – grupa Sever završili su polusezonu. Omladinac iz Opova je trenutno četvrti, dok je sefkerinski Tempo pretposlednji.

OMLADINSKA LIGA JUŽNOG BANATA – GRUPA SEVER

Omladinci su završili polusezonu. Tempo je vodeći, Borac iz Sakula je šesti, a Omladinac poslednji.

KADETSKA LIGA JUŽNOG BANATA – ZAPAD, 9. kolo

Kadeti Borca su slobodni u narednom kolu, dok će Radnički u subotu dočekati Slogu iz Banatskog Novog Sela.

PRVA PIONIRSKA LIGA JUŽNOG BANATA

Sakule, nedelja 10:00h: Borac – Borac (Starčevo)

KOŠARKA:

REGIONALNA LIGA SEVER – JUG, 6. kolo

Pančevo, subota 17:30h: Opovo 99 – Ru Koš (Ruma)

Hendikep domaćeg terena (košarkaši Opova 99 su domaćini u Pančevu u sali koja ispunjava kriterijume Srpske lige) se nastavlja. Tri poraza Opova 99 uz pobedu u Golubincima nisu zadovolji apetite opovačkih košarkaša, ali nekompletan sastav (često su bili primorani da uključe kadete u prvi tim) sigurno je dosta režirao put košarkašima iz Opova. Ruma je ove godine ušla u Srpsku ligu iz “betona”, pa je ekipa nepoznata našim košarkašima. Zbog bolesti neizvestan je nastup Ilića.

MLAĐI PIONIRI U13 KSV – GRUPA C, 6. kolo

Opovo, nedelja 15:00h: Opovo 99 – Borac (Starčevo)

Posle dva vezana poraza od direktnih konkurenata za plasman u doigravanje Kris Krosa i Omoljice mlađi pioniri trebalo bi da imaju nešto lakši zadatak protiv Starčevaca na domaćem parketu.

PIONIRI U15 KSV – GRUPA B, 6. kolo

Opovo 99 – Velika Kikinda odloženo za 30. 11. 2017.

KADETI U17 KSV – GRUPA C, 5. kolo

Opovo (OŠ), subota 13:30h: Opovo 99 – Železničar Star Basket (Inđija)

Kao seniori i kadeti su prvu ovosezonsku pobedu ostvarili u Golubincima protiv Jadrana. Nošeni ovim uspehom kadeti Opova 99 nadaju se da mogu da dođu do još jednog dobrog rezultata.

MLAĐE PIONIRKE I PIONIRKE KSB LIGE

Sve kategorije košarkašica Agros Basketa slobodne su narednog vikenda. Mlade košarkašice koje se takmiče u ligi koju organizuje Košarkaški savez Beograda zbog obaveza reprezentacije 3. kolo će odigrati 11. novembra.

RUKOMET: DRUGA RUKOMETNA LIGA – GRUPA BANAT (Ž), 7. kolo

Mužlja, subota 12:00h: Lehel – Mladost (Opovo)

Nekompletan sastav glavni je uzrok dva vezana poraza rukometašica Mladosti, a naredni meč mogao bi da bude šansa za nove bodove. Ekipa Lehela do sada ima samo jednu pobedu protiv slabašnog Obilića, pa ne bi trebalo da stvore previse jak otpor našim rukometašicama.

Piše: IGOR VUJIĆ

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije