Salon umetnosti Pančeva IZLOŽBA RADOVA PAL DEČOVA – OMAŽ UMETNIKU

03/11/2017

IZLOŽBA RADOVA PAL DEČOVA – OMAŽ UMETNIKU
Pančevo, 03. novembar 2017;
U okviru 47. Salona umetnosti Pančeva, u svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo, 6. novembra priređuje se izložba opovačkog slikara Pal Dečova „U dodiru sa prirodom slike – impresije iz ateljea“.

Autor postavke je kustos istoričar umetnosti Dimitrije Jovanov, a postavku čine Palovi radovi (slike, crteži, grafike, kolaži, objekti, konstrukcije) iz poznog perioda njegovog stvaralaštva (2010 – 2016).

Pal Paja Dečov (1951 – 2016), rođen je u Skorenovcu. Akademiju likovnih umetnosti, likovni odsek završio je u Novom Sadu, a postdiplomske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Živeo je i radio u Opovu, gde je više od dve decenije vodio Galeriju „Jovan Popović“ i Opštinsku narodnu biblioteku Opovo. Bio je organizator brojnih slikarskih i umetničkih kolonija, izložbi, a u okviru Galerije, formirao je fond od preko 1000 slika i radova savremene umetnosti. Kao umetnik zaslužuje značajno mesto u istoriji novije srpske umetnosti.

Otvaranje izložbe je u ponedeljak 6. novembra u 19:30 časova.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije