Fudbal – Druga južnobanatska liga zapad 9. kolo: NEZASLUŽEN PORAZ TEMPA, TRENER SUBA PODNEO OSTAVKU

30/10/2017

u SPORT

NEZASLUŽEN PORAZ TEMPA, TRENER SUBA PODNEO OSTAVKU
Sefkerin, 30. oktobar 2017;
TEMPO (Sefkerin) – MLADOST (Vojlovica) 2:3 (1:0); Možda i najbolju utakmicu ove polusezone odigrali su fudbaleri Tempa u poslednjem kolu protiv Mladosti iz Vojlovice, ali nažalost, opet izgubili tesnim rezultatom. Suočeni sa raznim povredama od prošlog kola u ovu utakmici su ušli sa kombinovanim sastavom, što se tokom prvog poluvremena pokazalo kao dobro.

Sefkerinci su konstantno vršili pritisak prema golu gostiju  i u 22. minutu dosuđen je slobodan udarac na oko 30 metara od gola Mladosti. Simić uzima dugačak zalet kao da će da šutira na gol ali onda sledi lagano prebacivanje živog zida gde lopta dolazi pravo na grudi napadača Lazara Ždera, koji je spušta na nogu i poluvolejom zakucava u mrežu za vođstvo Tempa. Predivna akcija i gol kakvi se dugo godina nisu videli na stadionu u Sefkerinu.

Do kraja poluvremena igralo se samo na jedan gol i to gol gostiju, a u istom ritmu počinje i drugo poluvreme. Međutim, u 50. minutu, šutem sa oko 20-ak metara u kontra ugao, Mladost uspeva da izjednači. Igralo se još sedam minuta, a onda je usledio prekid od 15 minuta zbog velike oluje koja se obrušila na Sefkerin. Nosio je vetar sve pred sobom, a igrači su jedva uspeli da se sklone u svlačionice.

Ubrzo je usledio nastavak i nakon dva minuta i jednog dobro izvedenog kornera, krilni napadač Tempa Ivan Milićev dobro skače i glavom sa sedam metara zakucava loptu pod prečku. I posle ovog pogotka imao je Tempo tri – četiri izgledne prilike koje nije iskoristio. I kako to u fudbalu biva, u finišu meča usledila je kazna. U 80. minutu Vojlovčani poravnavaju rezultat, a pogotkom dva minuta pre kraja potpuno preokreću rezultat za pobedu i sva tri boda.

Sledi pauza od skoro pet meseci što će biti dovoljno da se Tempo prestroji i pokuša na proleće da koliko – toliko poboljša plasman na tabeli. Nakon ovog meča trener i predsednik Tempa Dejan Suba podneo je ostavku na obe funkcije. Izborna skupština kluba održaće se u nedelju 5. novembra sa početkom u 14:00 časova, kada će se izabrati novi predsednik kluba.

TEMPO: Đinović, Živkov, Ilkić, Simeon, Salaški, S. Živković (Đurkin), Simić, D. Živković, Ždero (Đoševski), Ćirika (Milankov), Milošević (Milićev).

REZULTATI 9. kola: Mundial Pančevo – Slavia Kovačica 1:0, Polet Idvor – Omladinac Opovo 2:0, Pobeda Samoš – Unirea Uzdin 2:0, Spartak Debeljača – Glogonj 4:1, Tempo Sefkerin – Mladost Vojlovica 2:3.

TABELA: 1. Spartak (27); 2. Mundial (20); 3. Mladost (17); 4. Omladinac (13); 5. Polet (13); 6. Glogonj (12); 7. Unirea (11); 8. Slavia (6); 9. Tempo (4); 10. Pobeda (3).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije