Fudbal – Druga južnobanatska liga zapad: OMLADINAC BEZUSPEŠNO NAPADAO, PRESUDIO IM EVROGOL

22/10/2017

u SPORT

OMLADINAC BEZUSPEŠNO NAPADAO, PRESUDIO IM EVROGOL
Opovo, 22. oktobar 2017;
Prelepa fudbalska predstava viđena je u Opovu. Po mišljenjima mnogih aktera meča bila je ovo najbolja utakmica ove sezone u čitavoj ligi. Na kraju, po prikazanoj igri mogao je i rezultat da bude drugačiji.

Fudbaleri Omladinca poraženi su na domaćem terenu od pančevačkog Mundiala 1:0. Gol odluke postigao je Janković u 84. minutu.

Može se reći da nije pobedio bolji tim, ali nikako ne može da se ospori pobeda gostiju. Omladinac je bio konkretniji, igrao je napadački fudbal, pobeda je bila blizu, ali evrogol Jankovića stavio je tačku na ovaj meč.

Utakmica je od starta bila veoma čvrsta, mnogo faulova i prekida sa obe strane. Tako je bilo prvih dvadesetak minuta. Ipak, i u tom periodu igre naši su bili konkretniji. Ređale su se šanse Jovanova, Rankova, pa odličan slobodan udarac Dragana Kostića.

Trener Rošulj je napravio prvu izmenu već posle 30. minuta, kada je zbog povrede Jovanov morao da izađe iz igre. Samo dva minuta kasnije gosti su iznenada došli u šansu, ali je sjajno intervenisao golman Šiđanin, koji je u nekoliko navrata tokom meča sprečio malobrojne napade gostiju.

U 43. minutu bila je i prva sporna situacija, kada je Simonović pao u šesnaestercu, a sudija odmahnuo rukom pokazujući da nije bilo kontakta sa odbrambenim igračem Mundiala.

U nastavku su napadi Omladinca često prekidani podignutom zastavicom pomoćnog sudije, koji je signalizirao ofsajde. To je poprilično uzdrmalo naše, koji su postajali sve nervozniji. U 62. minutu Mećava je posle slobodnjaka naterao golmana Pančevaca da “paradom” brani gol. Opovčani su stezali obruč, a za samo pet minuta su napravili čak tri šanse. Prvo je Grčak sa nekoliko metara sa desne strane šutirao u golmana, potom je centrirao sa leve strane, da bi prodorom Markovića po desnoj strani naši još jednom zapretili.

Već pomenuti 84. minut ućutao je sve na tribinama. Evrogol, koji je Omladincu doneo poraz, zaboleo je sve, ali su naši  i dalje na poziciji koja vodi u razigravanje.

Omladinac – Mundial 0:1. Strelac Janković u 84. minutu. Omladinac: Šiđanin, Jovanov (od 31. Lazin), Simonović (Marković), I. Kostić, Arsić, Rankov, D. Kostić, Milankov, Mećavin, Popović (od 46. Grčak), Rošulj (od 70. Mitić).

Rezultati 8. kola: Slavia Kovačica – Tempo Sefkerin 4:0, Mladost Vojlovica – Spartak Debeljača 0:1, Glogonj – Pobeda Samoš 4:1, Unirea Uzdin – Polet Idvor 1:0, Omladinac Opovo – Mundial Pančevo 0:1.

 

Piše: IGOR VUJIĆ

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije