Izrada projektne dokumentacije: NOVA INVESTICIJA ZA RADNU ZONU U SAKULAMA

20/10/2017

NOVA INVESTICIJA ZA RADNU ZONU U SAKULAMA
Novi Sad, 20. oktobar 2017;
Predsednik Opštine Opovo dr Zoran Tasić danas je u Novom Sadu potpisao Ugovor o dodeli finansijskih sredstava za sprovođenje projekta Izrade projektne dokumentacije za izgradnju saobraćajnice sa pratećim instalacijama za opremanje radne zone u Sakulama. Iznos dobijenih sredstava za realizaciju ovog projekta je 748.800 dinara.

U pitanju je Konkurs za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja, koji je raspisan od strane Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

– Potpisivanjem ovog ugovora i njegovom realizacijom za jedan veliki korak smo bliži tehničkom i infrastrukturnom uređenju radne zone u Sakulama, kojim će ovaj prostor dobiti sve potrebne atribute za planirane aktivnosti. Naš strateški cilj sa ovom lokacijom je njegova kompletna infrastrukturna opremljenost i funkcionalnost čime ćemo na tržištu moći ozbiljno da konkurišemo u privlačenju novih investitora, a samim tim, kao primarni cilj, otvaranje novih radnih mesta za građane naše opštine, izjavio je nakon potpisivanja ugovora predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Na lokaciji radne zone Sakule u poslednjih godinu i po dana dosta toga se uložilo i uradilo, već je sagrađen i otvoren jedan veliki proizvodni pogon, a u ovom trenutku vode se pregovori sa novim zainteresovanim ulagačima.

Inače, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je danas ugovore predstavnicima 14 gradova i opština koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva putem konkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

Sredstva u vrednosti od oko 13,5 miliona dinara usmerena su sa ciljem podsticanja regionalne razvojne politike, koordinacije svih nivoa vlasti, kao i jačanja institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije