Poklon za đake prvake Opštine Opovo: POZORIŠNA PREDSTAVA I ŠKOLSKE TORBE (VIDEO)

18/10/2017

POZORIŠNA PREDSTAVA I ŠKOLSKE TORBE
Opovo, 18. oktobar 2017;
[vsw id=”r74UFU3_H0E” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Za đake prvake Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Opova, Barande, Sakula i Sefkerina, danas je u Kulturnom centru Opovo upriličena pozorišna predstava i dodela školskih torbi (rančeva) za svih 116 prvaka Opštine Opovo.

Pozorišna predstava „Tri praseta“ u izvođenju glumaca Pozorišta „Čarapa“ iz Beograda obradovao je najmlađe osnovce i bio lep uvod za poklon koji je usledio nakon toga.

Po završetku predstave na binu se popeo predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji je pozdravio prvake, njihove učiteljice i učitelje, direktorku škole i poželeo im lepe đačke dane tokom školovanja, a zatim svim prvacima uručio školske torbe.

–  Kada ste predsednik lokalne samouprave imate jednu veliku odgovornost pogotovo kada su u pitanju deca koja polaze u prvi razred. S tim u vezi lokalna samouprava je pokrenula niz akcija da ovoj deci na neki način ulepša polazak u školu, a s druge strane, na jedan simboličan način pomogne roditeljima koji nemaju veće ekonomske mogućnosti. Opština Opovo je aplicirala na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za visokoškolsko obrazovanje i dobila je đačke rančeve za sve prvake naše opštine, što je ukupno 116 rančeva, po 58 za devojčice i dečake. Danas smo torbe podelili uz organizaciju jedne pozorišne predstave kao još jedne simbolike čestitke deci koja polaze u prvi razred, izjavio je povodom današnje akcije Tasić.

Aplauzi i osmesi đaka prvaka najviše govore o tome koliko im se dopala predstava i poklon koji su dobili. U svakoj školskoj torbi nalazi se i po jedna edukativna publikacija „Pažljivko“, koju je obezbedila Agencija za bezbednost saobraćaja, kao i po jedna sveska posvećena Nikoli Tesli, donacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije