Kulturni centar Opovo: TRI JUNAŠTVA KRALJEVIĆA MARKA

15/10/2017

TRI JUNAŠTVA KRALJEVIĆA MARKA
Opovo, 15. oktobar 2017;
Još jedna pozorišna predstava za decu u izvođenju Pozorišta „Čarapa“ u sklopu projekta „Limenkica – ulaznica“. I ovog puta veliko interesovanje, preko hiljadu sakupljenih limenki za reciklažu, prepuna sala Kulturnog centra Opovo i zadovoljna publika.

Pozorišna predstava „Tri junaštva Kraljevića Marka“ po tekstu Olivere Stamenković režirala je Valentina Pavličić, a glumačke role izneli su Srđan Jovanović, Mariana Aranđelović, Milan Antonić i Srđan Ivanović. Scenografiju i lutke  uradio je Boris Čerškov, muziku je potpisao Marko Nikolić, koreografiju i scenski pokret Jovana Rakić, dok je vlasuljar bila Ljiljana Anđelković.

Do kraja projekta, za mališane Opštine Opovo biće priređeno još pet pozorišnih predstava, a za svaku od ovih predstava predprogram počinje sat vremena ranije i odvija se u holu Kulturnog centra gde se predaju limenke, dobijaju parice Alu-koini za koje deca kupuju ulaznice, kao i razne stvari u Limenka šopu (ekološke torbe, olovke, priveske, knjige), a zajedno sa maskotom akcije čovekom sa Alu planete Li-menom presuju limenke, koje se kasnije distribuiraju u centar za reciklažu.

Cilj projekta je objasniti deci šta je reciklaža i zašto je dobro da se uključe u ovaj projekat. Naučiće sve o reciklaži i zaštiti životne sredine, da limenka nije otpad, smeće koje treba da završi u korpi za otpatke ili, još gore, kraj nje ili u travi. Da imenka ima svoju vrednost i da je mogu pretočiti u vrednost ulaznice za pozorište.

Naredna pozorišna predstava „Pipi Duga Čarapa“ biće izvedena 29. oktobra.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije