Pokrajinska vlada uručila poklone za prvake: ZA ĐAKE PRVAKE OPŠTINE OPOVO 116 ŠKOLSKIH TORBI

image_pdfimage_print

ZA ĐAKE PRVAKE OPŠTINE OPOVO 116 ŠKOLSKIH TORBI
Opovo, 12. oktobar 2017;
U Pokrajinskoj vladi juče su predstavnicima 30 opština uručeni poklon kuponi za 3000 školskih torbi za prvake, u vrednosti preko deset miliona dinara.

Ispred Opštine Opovo poklon-kupon je primio predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji je tom prilikom u izjavi za medije rekao da mu je veliko zadovoljstvo što će sve đake prvake u Opštini Opovo moći da obraduju ovim poklonom.

U pitanju su rančevi dizajnirani kao školske torbe, ukupno 116, od kojih su po 58 za devojčice i dečake. Od toga za Opovo je namenjeno 55, Barandu 21, Sakule 17 i Sefkerin 23 torbi.

Goste je primio domaćin skupa pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i istakao da ovo predstavlja rezulat timskog rada nadležnih sekretarijata rukovodeći se principom pravednosti.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacoinalne zajednice Mihalj Njilaš je rekao da je današnji dan nastavak obrazovne politike pokrajinske administracije kako bi manje razvijene opštine bile u fokusu, kao i da se uključi što više opština u kojima se obrazovanje odvija i na jezicima nacionalnih manjina.